субота, 24 травня 2008 07:08

"Беркут" розігнав мітинг "елітівців"

— "Беркутівці" й кілька людей у цивільному все трощили, рвали плакати. Ми з дружиною забігли в намет, аби його не знесли. Нас схопили, виштовхали. Палатку порвали. Потім приїхала машина, все повантажили й зігнали нас подалі, — розповідає "ГПУ" Федір Головань, 53 роки, інвестор, якого обманула компанія "Еліта-центр".

У четвер близько 11.00 із півсотні "беркутівців" і люди в цивільному прогнали сім інвесторів "Еліти" від будівлі Секретаріату президента на вул. Банковій, 11 на Печерську.

Судячи з усього, "елітівці" хотіли допекти пікетом мерії й змусити міську владу виконати президентський указ. Раніше глава держави розпорядився виділити помешкання потерпілим. Та мерія постанову не виконувала.

Федір Головань каже, що два з половиною роки "бомжує із сім"єю в Києві".

— Ночуємо, де повезе. Ніхто ж нічого не робить. Стільки часу нас водять за ніс, — додає чоловік.

У середу керівника громадської організації "Центр правозахисту" Юрія Федоренка, 44 роки, викликали в Секретаріат президента.

— Сказали, начебто потерпілі стоять на Банковій за гроші політичних сил. Я попросив вибачитися за те, що почув. Вони не зробили цього. То я пішов, — каже Федоренко "ГПУ".

Інвесторам "Еліти" показали рішення окружного Адміністративного суду Києва. У ньому — заборона на проведення будь-яких масових заходів у центрі з 22 до 26 травня.

Юрій Федоренко каже, що тепер "Центр правозахисту" скличе на Банкову, 11, усіх інвесторів, постраждалих від махінацій "Еліти". За даними МВС, у Києві таких 1759 осіб.

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" розігнав мітинг "елітівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі