середа, 15 листопада 2006 18:55

Андрій Левчук кинувся під потяг метро

У понеділок о 23.10 на станції метро Печерська під поїзд, який під"їжджав до перону, стрибнув Андрій Левчук, 20 років. Чергова по станції одразу ж викликала МНС і знеструмила колію. Упродовж 35 хвилин рух потягів між станціями Сирець — Кловська та Дружби Народів — Бориспільська здійснювався в аварійному режимі.

Як стало відомо "ГПУ", о 23.10, крім Андрія, на платформі в бік станції Видубичі було ще двоє людей. Молодий чоловік стояв спершись на стіну. Коли почув, що поїзд прибуває, підійшов до краю платформи, потім стрибнув. Машиніст зреагував миттєво, почав гальмувати. Левчук ударився об лобове скло локомотива. Від удару воно розбилося. Хлопця відкинуло вбік. Він упав між рейкою та платформою. Ця випадковість власне й урятувала йому життя. Якби упав на рейки, шансів вижити не було б.

На вигляд звичайний хлопець — невисокий, міцний, спортивної статури

У прес-службі ГУ МВС Києва повідомили: Андрія Левчука діставали з колій 35 хв. Після цього поклали на ноші й відвезли до лікарні. О 23.43 рух потягів відновили.

— Міліціонери вже опитали свідків. Вони стверджують: Андрій стрибнув на колії сам, — розповідає "ГПУ" Олександр Радкевич, 30 років, заступник начальника прес-служби ГУ МВС Києва. — Медики поки що не надали висновку, чи був він у стані алкогольного сп"яніння. Про причини його вчинку з Андрієм ще не говорили. Хлопець був при тямі, коли його витягали, але в шоковому стані. За кілька днів міліціонери розпитають його.

Наступного дня на станції Печерська чергувала інша зміна метрополітенівців. Працівники не говорять між собою про інцидент.

— Я лише знаю: коли хлопець стрибнув, чергової по станції не було, — каже Галина, 47 років, чергова по ескалатору. — Кажуть, він стрибнув сам, п"яний не був. Сьогодні зранку нам трохи розповіли про цей випадок, але без жодних уточнень. Днями начальство має всіх зібрати на "планьорку" — щоб обговорити такі випадки.

Слідів крові на пероні та біля рейок не видно. Кажуть, вранці відмили.

— Я знаю, що хлопцеві зробили операцію, після того як привезли до лікарні, — каже прибиральниця. — Бідненький. Шкода: такий молодий, а як калікою зостанеться? Нехай швидше одужує. Я б до нього в лікарню сходила, але не знаю, де саме він лежить.

Андрій Левчук — житель міста Славута (Хмельницька обл). Нині перебуває у відділенні хірургії 17-ї лікарні (пров. Лабораторний). Хлопця привезли туди з діагнозом "закрита черепно-мозкова травма, закрита травма живота і грудної клітки". У палаті N2 на другому поверсі він — наймолодший пацієнт. Андрій лежить біля вікна, поруч сидить мати. Вона майже не відходить від сина. Обличчя Левчук прикриває рукою. Звичайний на вигляд — невисокий, але міцний, спортивної статури, чорнявий, коротко стрижений, має довгі вії. У правій руці вставлений катетер. Андрій укритий простирадлом до пояса, лежить із голим торсом. Тіло навіть не перебинтоване, ран не видно. Молодик не промовляє ні слова. Лише закриває рукою то верхню частину обличчя, то нижню.

— Мы не хотим ничего говорить! Чувствуем себя прекрасно! — голосно вигукнула мати Андрія, взнавши, що до палати зайшов кореспондент.

Справою Левчука займатиметься міська прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Левчук кинувся під потяг метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі