понеділок, 17 серпня 2020 14:40

Сірий в інтер'єрі: як елегантно поєднати кольори
8

Фото: ua.4room.ua

Сірий колір інтер'єру - основний колір стилів дизайну мінімалізму і хай-тек. А останнім часом популярності набирає тенденція на використання сірого як базового кольору. Найого контрасті чітко будуть виділятися яскраві предмети інтер'єру.

Поєднуйте між собою світліші з темнішими відтінками, щоб вони доповнювали один одного і розкривалися, саме цим ви зможете домогтися м'якою і затишної атмосфери всього простору.

Сірий вважається кольором стриманості і холоднокровності, стабільності і прогресу, можливо тому сірий також виступає головним кольором космічної тематики. Сірий з'єднує в собі дві протилежності, два кольори - чорний і білий, врівноважує їх, виступаючи медіатором їх контрасту.

Сірий вибирають реалісти, люди, чітко спрямовані до досягнення своїх цілей і реалізації своїх стратегій без будь-якого драматизму, орієнтовані головним чином на успіх в бізнесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сірий передпокій: показали стильні рішення оформлення

Одне з найефектніших, красивих і чуттєвих сполучень - сіро-фіолетове. Причому це стосується будь-яких відтінків фіолетового - від ніжної лаванди і бузку до темного пурпура.

Наприклад, три стіни зробити сірими, а четверту оформити як акцентну фіолетовими шпалерами. Фіолетові штори, яскраво-бузковий абажур і інші предмети інтер'єру в фіолетовому кольорі підтримають тональність акцентної стіни і зроблять інтер'єр гармонійним.

Меблі для сіро-фіолетового інтер'єру може бути в кольорі дерева або в чорному, сріблястому, білому.

Поєднання сірого з яскравим фіолетовим підходить для вітальні, кухні, ванній. Сірий з ніжною бузком або лавандою може бути обраний для спальні дорослих або для кімнати дівчинки. А можна і навпаки: ніжний бузковий залишити для вітальні, а сіру спальню прикрасити соковитим фіолетовим. У будь-якому випадку результат буде чудовим!

Трохи більш м'яким є поєднання сірого кольору з рожевим. Така комбінація робить приміщення жіночним.

Пастельні кольори в дизайні інтер'єру створюють спокійну та стриману атмосферу. Вони завжди доречні. Хто хоче розбавити цей настрій, може додати яскраві акценти у вигляді картини чи подушок.

Для їдальні можна взяти барвисті обідні стільці. Вони надають світлій кімнаті прохолодне акцентування.

Зараз ви читаєте новину «Сірий в інтер'єрі: як елегантно поєднати кольори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі