пʼятниця, 20 вересня 2024 12:46

Не поспішайте викидати: чотири способи використати шкаралупу волоських горіхів у побуті

Не поспішайте викидати: чотири способи використати шкаралупу волоських горіхів у побуті
Горіхова шкаралупа: ідеї, як використати її у побуті Фото: pinterest

Шкаралупа від волоських горіхів часто потрапляє до смітника, але не поспішайте її викидати.

Вона може стати у нагоді вдома.

Є чотири несподівані причини, чому варто зберігати шкаралупу волоських горіхів і де її можна застосувати у повсякденному житті.

Мульча

Шкаралупа від волоських горіхів - чудовий матеріал для мульчування. Посипавши ґрунт навколо рослин шкаралупою, ви зможете довше зберігати вологу в землі. Також це допоможе зменшити ріст бур'янів. Така мульча ідеально підходить для садів, де ростуть плодові дерева та кущі.

Добриво

Шкаралупа може стати основою для натурального добрива. Для цього шкаралупу потрібно спалити, а отриманий попіл використовувати як підживлення для рослин. Такий попіл багатий на корисні мінерали, що сприяють росту і здоров'ю городніх культур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому під горіхом треба збирати опале листя

Дренаж

Шкаралупа від волоських горіхів може виконувати функцію дренажу при посадці дерев. Достатньо просто викласти її на дно ямки перед посадкою. Це допоможе кореневій системі уникнути застою води.

Прикраса

Ще одна цікава ідея - використання шкаралупи для декору. Вона чудово підходить для оформлення клумб або садових доріжок. Головне - не подрібнювати шкаралупу, а використовувати її половинки, що додасть природного та оригінального вигляду вашій ділянці.

Восени мульча не менш важлива, ніж навесні або влітку. Вона дозволяє захистити рослини від морозів.

Також мульча може виявитися дуже поживною та корисною, завдяки чому ґрунт наступного року стане більш родючим.

Щоб вибрати найбільш якісний варіант, варто звернути увагу на три найкращих для цієї пори матеріали.

Зараз ви читаєте новину «Не поспішайте викидати: чотири способи використати шкаралупу волоських горіхів у побуті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі