вівторок, 16 лютого 2021 16:27

Мотузка в інтер'єрі: як оздобити кімнату натуральним матеріалом
11

Інтер'єр 2021: як модно використати канат у дизайні
Фото: idei-dekoru.com
Інтер'єр 2021: як модно використати канат у дизайні
Інтер'єр 2021: як модно використати канат у дизайні
Інтер'єр 2021: як модно використати канат у дизайні
Інтер'єр 2021: як модно використати канат у дизайні

Канат та мотузка додають дизайну оригінальності. Ними можна обплітати меблі: стільці, журнальний столик, крісла, пуфита полиці. Окрім краси і акцентів, це дуже практичний предмет інтер'єру.

Практичність каната важко заперечити. Він виконує функцію міцного підвісу, який замінить металеві ланцюги. Для виготовлення більш дрібних і витончених предметів застосовують мотузки.

Ці матеріали добре поєднуються з натуральним деревом, каменем, грають в унісон з текстилем, керамікою.

Канатні перегородки теж не виняток. З ними кімната виглядає романтично. Потрібно в двох однакових по довжині планках зробити дірки. У верхню планку вставити канатні нитки, після чого вона кріпиться до стелі. А нижня планка кріпиться на нитки і залишається висіти. Виходить подоба штори, або кріпиться до підлоги і створюється відчуття стіни. Чим менше відстань між нитками, тим щільніше перегородка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали колір, який цього року в тренді

Не обов'язково зупинятись на "натуральному" вигляді і кольорі мотузки. Сміливо перефарбовуйте її, поєднуйте з нитками та декоруйте.

Зараз плівчасті натяжні стелі почали витісняти тканинні. Вони відрізняються екологічністю, бо пропускають повітря і пар. Тканина може нагадувати сатин, замш чи оксамит. На дотик – гладка бо фактурна, на вигляд – глянцева чи матова. За типом полотна бувають зварені та безшовні.

Перед тим, як купити натяжні стелі на тканинній основі, уважно міряйте довжину і ширину кімнати. До отриманого результату додайте 10 сантиметрів з кожного боку для надійного кріплення.

Зараз ви читаєте новину «Мотузка в інтер'єрі: як оздобити кімнату натуральним матеріалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі