понеділок, 15 лютого 2021 10:38

Натяжні стелі почали робити з нового матеріалу
7

Натяжні стелі з тканини захищають від пожежі
Натяжні стелі з тканини захищають від пожежі
Натяжні стелі з тканини захищають від пожежі
Натяжні стелі з тканини захищають від пожежі
Натяжні стелі з тканини захищають від пожежі

Зараз плівчасті натяжні стелі почали витісняти тканинні. Вони відрізняються екологічністю, бо пропускають повітря і пар. Тканина може нагадувати сатин, замш чи оксамит. На дотик – гладка бо фактурна, на вигляд – глянцева чи матова. За типом полотна бувають зварені та безшовні.

Про це розповідає Микита Розумович, головний технолог столичної фірми декору.

"Перед тим, як купити натяжні стелі на тканинній основі, уважно міряйте довжину і ширину кімнати. До отриманого результату додайте 10 сантиметрів з кожного боку для надійного кріплення. Краще замовити про запас, ніж купити куций рулон, який вже не вийде доточити на стелі", - радить фахівець.

Особливості покриття:

1. Такі стелі складаються з тканини поліестерової нитки, яка випускається цільним полотном шириною 5 м. Тому у великих кімнатах не помітно швів.

2. Не виділяють шкідливих речовин чим і підходять для людей з хворобами дихальних шляхів. З цієї причини годяться і для дитячих кімнат. Тканинні стелі дозволяють стелі дихати. У них немає фенолу, який поступово труїть людей. Полотно заводять шпателем в профіль, який притискає їх, як прищіпка.

3. Вони заважають пожежі. Якісний матеріал не спалахує завдяки складу.

4. Це полотно міцніше, тому прослужить вдвічі довше за плівкове. Це десь 15 років без провисання та вигорання кольору. А якщо й доведеться їх обновити, то можна зробити навіть кілька разів акриловими фарбами.

5. Існують також акустичні стелі – для кімнат, де проводяться музичні уроки. Вони поглинають шум, що актуально для багатоквартирних будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали колір, який цього року в тренді

Тканинна стеля коштує від 200 грн за кв.м. Стільки ж потягне її монтаж. Це ціна матеріалів білого матового покриття. Візерунчасті чи з фігурною текстурою коштують від 300 грн за кв. м.

Існує багато матеріалів, призначених для покриття підлоги. Великою популярністю користується ламінат, який імітує вигляд натурального дерева або каменю.

Залежно від особливостей приміщення, для укладання він обирається у вигляді дощок прямокутної форми або квадратної плитки. Сучасні дизайнери радять вибрат темні відтінки: темний шоколад, дерево венге, махагон з мідними чи золотистими прожилками на теплому фоні шоколадного кольору, палісандр з червонуватим відтінком та вишневий.

Зараз ви читаєте новину «Натяжні стелі почали робити з нового матеріалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі