понеділок, 01 січня 2024 16:06

Як швидко зібрати опалу хвою з ялинки

Як швидко зібрати опалу хвою з ялинки
Голки опалої ялинки не можна збирати пилососом Фото: pinterest

Якщо цього року ви встановили живу ялинку, то зіткнетесь з одним її недоліком. Вона швидко осипається від кімнатної температури. Потім доведеться вчасно збирати хвойні голки. Інакше можете рознести їх по усіх кімнатах.

Не варто одразу брати до рук пилосос. Голками його можна пошкодити. Замість цього вам варто пошукати в кухонних шафах кухонне приладдя, пише The Mirror.

"Ніколи не варто використовувати пилосос для прибирання опалої хвої, оскільки гостре листя може застрягти в різних частинах машини - включаючи шланг, мішок і фільтри - і може спричинити засмічення, коли їх накопичиться достатньо", - каже експерт з прибирання Емілі Баррон, експерт з прибирання.

Це не означає, що ви повинні намагатися зібрати голки вручну.

"Замість цього, вам слід дістати найближчу ємність з харчовою содою - або бікарбонатом соди - яка вже може бути у ваших кухонних шафках, якщо ви робили святкову випічку протягом останніх кількох тижнів", - вказує експерт.

Все, що вам потрібно зробити, це посипати порошком підлогу, щоб покрити хвою і полегшити її збирання, а потім скористатися віником або ворсистим валиком. Зібрану хвою слід викинути в смітник, а залишки харчової соди можна прибрати пилососом, і підлога знову стане чистою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У космосі знайшли різдвяне скупчення зірок у вигляді ялинки

Емілі також зазначила, що дуже важливо поливати ялинку, щоб запобігти надмірному опаданню хвої, але зауважила, що тип води, якою ви поливаєте ялинку, може завдати ще більшої шкоди.

Експерт також порадила тримати ялинку подалі від батарей, оскільки тепла температура також може прискорити процес опадання хвої.

"Переконайтеся, що ялинка стоїть у найпрохолоднішій частині кімнати, подалі від вогню та радіаторів. Тепло прискорить процес осипання хвої", - додала вона.

Коти обожнюють гратися ялинковими прикрасами на ялинці. Буває, так забавляються, що перекидають ялинку. Щоб цього не сталося Gazeta.ua розповість, як відлякати кота від святкового дерева на період рідзвяно-новорічних свят.

Обприскайте гілки ялинки водою з ефірною олією лимона чи апельсина. Коти ці запахи не люблять, тож ваша кішка не буде намагатися попробувати на зуб хвою.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко зібрати опалу хвою з ялинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі