четвер, 20 липня 2017 08:22

Як міжкімнатними перегородками з однокімнатної квартири зробити апартаменти
18

Зонування кімнати: як правильно вибрати міжкімнатну перегородку
Фото: remontbp.com
Зонування кімнати: як правильно вибрати міжкімнатну перегородку
Зонування кімнати: як правильно вибрати міжкімнатну перегородку
Зонування кімнати: як правильно вибрати міжкімнатну перегородку
Зонування кімнати: як правильно вибрати міжкімнатну перегородку

Міжкімнатна перегородка зруна не тільки тим, що її можна ставити де вам заманеться, а й тим, що на відміну від стіни, забирає не весь простір. Одночасно вона може виступати в якості декору. Виконані з різних матеріалів, розмірів і форм - міжкімнатні перегородки завжди зонують приміщення.

Залежно від того, яку функцію виконуватимуть міжкімнатні перегородки, вибирається і матеріал виконання. Комусь потрібна стіна, яка витримає підвісні полиці або шафу, іншим же необхідний декоративний елемент для прикрашання інтер'єур.

Міжкімнатні перегородки можна виготовляти з наступних матеріалів:

цегла. гіпсокартон, склоблоки, скло, газобетонні блоки, керамзитобетонні блоки, метал, полікарбонат, акрил, дерево (бамбук, плетіння з лози, прутів, гілок), комбінування різних матеріалів в рамках одного виробу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 легких ідей перетворення лоджії в повноцінну кімнату

Перегородка з цегли

Вони є найважчими перегородками. Але їх властивості міцності і звукоізоляції знаходяться поза конкуренцією. На них легко вішати масивні шафи й полиці.

Цегляні перегородки вимагають подальшого штукатурення, фарбування або обклеювання шпалерами, настінними панелями. Конструкції з клінкерної цегли не штукатурять, але клінкерні конструкції мають високу вартість через цінність самого матеріалу.

Перегородки зі звичайної цегли дешевші. Їх штукатурять, рідше - покривають гіпсокартоном.

Перегородка з блоків

Газобетонні або комірчасті блоки - вельми популярний матеріал для швидкого і недорогого зведення міжкімнатних стін та перегородок. Основною перевагою матеріалу є висока гнучкість до створення поверхонь різної форми. Якщо вам потрібна оригінальна перегородка з плавними лініями, оригінальними отворами або просто з внутрішнім прокладанням електропроводки - газобетонні вироби стануть найкращим вибором.

Перегородка з гіпсокартону

Такі перегородка мають вологостійкі панелі, які можна встановлювати навіть у ванних кімнатах і санвузлах. Їх товщина не перевищує 10-12 см і вони вбирають та віддають вологу із повітря. Такі перегородки можна звести дуже швидко, до того ж вони не вимагають оштукатурювання, тільки шпаклівки стиків.

Перегородка з дерева

Її ціна залежить від породи деревини. Вироби з дерева завжди привносять в інтер'єр нотки природного теплоти, затишку і унікальності.

Скляна перегородка

Прозорі і матові скляні перегородки використовуються для зонування, зберігаючи поширення світла в усі функціональні зони приміщення. Для їх виготовлення використовується особливо міцне і безпечне для людини гартоване скло. Навіть при розбиванні поверхні, людина не пораниться через спеціальну захисну плівку, що не дає склу розлетітися.

Зараз ви читаєте новину «Як міжкімнатними перегородками з однокімнатної квартири зробити апартаменти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі