понеділок, 08 лютого 2021 10:20

Як гармонійно обставити квартиру: правила фен шуй

Будинок має стати місцем черпання сил та енергії. Тому так важливо, щоб кожен елемент був доречним і гармонійним. Фен шуй - китайська практика, яка допомагає гармонізувати простір.

Автор: noviydom.com.ua
  Інтер’єр 2021: назвали основні правила фен шуй
Інтер’єр 2021: назвали основні правила фен шуй

Якщо її дотримуватися, більше не захочеться вдома щось змінити. Наприклад, переставити меблі, поміняти предмети місцями, перефарбувати стіни або стелю.

Північ вважається так званою "зоною кар'єри", а південь - зоною слави і самовираження. Саме тому тут найкраще розташувати робочий кабінет.

Захід в Китаї - сектор творчої самореалізації. Тут можна розташувати дитячу кімнату або майстерні.

Згідно феншуй схід - зона сімейного благополуччя, фізичного і психологічного здоров'я. Тут краще розташовувати кімнати, де найчастіше збирається вся родина (вітальні, кухні).

Південний захід - сектор, який відповідає за збереження любові і пристрасті. Відповідно, саме в цій зоні повинна знаходиться спальня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кімната хлопчика: як розділити ігрову зону та для сну

Спальня

Ця кімната повинна знаходиться якнайдалі від кухні, туалету та вхідних дверей. Крім того, спальня не може бути проходить кімнатою будинку. Не рекомендується облаштовувати зону для сну під стелею з балками або нахилами.

Узголів'я ліжка найкраще розташувати біля стіни і у головах не повинно бути батарей або обігрівачів. Небажано спати таким чином, щоб ноги вказували на двері спальні.

Прохід до ліжка повинен бути облаштований з обох сторін. Тому не слід приставляти її до стіни. Не варто встановлювати дзеркало прямо навпроти ліжка.

Вітальня

Велика кількість хаотично розставлених предметів інтер'єру і гострих кутів приверне менше позитивної енергії. Щоб приховати зайві кути в кімнаті, можна розставити біля них живі рослини.

Переважною енергією в вітальні повинна виступати "ян" - енергія, що відповідає за силу і активність. Для її появи необхідно забезпечити кімнату великою кількістю природного світла. У ній повинні бути світлі стіни і великі вікна. Для більшого освітлення можна додати одне велике дзеркало. Воно не має відображати вхід в кімнату.

Кухня

Не рекомендується облаштовувати кухонний простір біля вхідних дверей. Або використовувати на кухні яскраві так звані "вогняні" кольору. До них відносяться всі відтінки червоного, рожевого жовтого і помаранчевого. Такі забарвлення здатні викликати сварки і розбіжності між членами сім'ї. Саме тому краще всього виконувати оформлення кухні в більш світлих і навіть холодних відтінках. Найкраще з цією метою впораються блакитний, білий або блідо-м'ятний кольору.

Для гардеробної у квартирі не потрібно багато місця. Її можна розмістити на мінімальній площі -1,5 кв. м. Для цього може підійти комора, частина спальні або іншої кімнати, "глухий кут" у квартирі або ніша в плануванні.

Зараз ви читаєте новину «Як гармонійно обставити квартиру: правила фен шуй». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі