понеділок, 25 січня 2021 10:39

Кімната хлопчика: як розділити ігрову зону та для сну
12

Як затишно оформити кімнату для хлопчика
Фото: zelenasadyba.com.ua
Як затишно оформити кімнату для хлопчика
Як затишно оформити кімнату для хлопчика
Як затишно оформити кімнату для хлопчика
Як затишно оформити кімнату для хлопчика

Інтер'єр кімнати для хлопчика має надихати на творчість, розвиток та цікаве проведення часу. Це місце, де малюк формується як особистість, тому дуже важливо продумати дизайн цього приміщення до деталей і врахувати усі потреби дитини.

Рекомендовані теми для оформлення кімнати - динозаври, машинки, роботи, супер-герої, космос, море. Проте всі діти різні і потрібно це враховувати. Якщо складно визначити захоплення дитини зараз, а зробити кімнату нейтральною та зачекати поки такі інтереси з'являться.

Серед кольорів у кімнатах для хлопчиків найчастіше зустрічаються блакитний, синій, зелений, коричневий, сірий. Проте це не означає, що для хлопчика потрібно обрати один колір. Все ж таки один активний колір швидко набридає та дуже обмежує можливості кімнати. Тому для дитячої краще робити нейтральний фон, додати 2 допоміжних та один акцентний. Для акцентів можна обрати яскравий жовтий, червоний або салатовий.

Нейтральний фон — не тільки для вдалого поєднання кольорів, а ще й для легких змін наповнення кімнати у майбутньому. Якщо ж такий фон здається нудним - оберіть одну акцентну стіну та поклейте там яскраві шпалери, розмалюйте її або розмістіть постери та змінюйте її за потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнерські підказки: 10 ідей оформлення кімнати дівчинки

Меблі краще також обирати нейтральні. Здається, що ліжко-машина або шафа у вигляді ракетної установки — це класна ідея для дитини, але на практиці такі меблі забирають багато уваги на себе. Краще обирати спокійні варіанти, які також можуть бути досить цікавими, наприклад дерев'яні у вигляді будиночків.

Хлопчики відрізняються активністю, тому краще віддавати їм просторішу кімнату, де вони зможуть витрачати усю зайву енергію. Для цього у кімнаті можна встановити спеціальні спортивні куточки та зробити будиночок "на дереві", де хлопчик зможе вдосталь полазити.

Також в дизайні кімнати особливе місце відіграє гардеробна. Її можна зробити у квартирі невеликих розмірів. Мінімальна площа -1,5 кв. м. Для цього може підійти комора, частина спальні або іншої кімнати, "глухий кут" у квартирі або ніша в плануванні.

Залежно від площі і місця, гардеробна може бути лінійною, кутовою, Г-подібною або П-подібною та двосторонньою.

Зараз ви читаєте новину «Кімната хлопчика: як розділити ігрову зону та для сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі