субота, 06 квітня 2024 10:23

Як облаштувати маленьку ванну: фото до та після ремонту
22

Ванна №1 до ремонту
Фото: hgtv.com
Ванна №1 після ремонту
Ванна №2 до ремонту
Ванна №2 після ремонту
Ванна №3 до ремонту

За умов правильної організації простору нестача місця в маленькій ванній кімнаті стане непомітною. Від зайвих шаф і предметів декору доведеться відмовитися.

Меблі у ванну кімнату слід ставити максимально практичні. Наприклад, умивальник брати не на декоративній ніжці, а з тумбою. Усі меблі мають відповідати габаритам кімнати. Так, у вузькому приміщенні недоречно виглядатимуть широкі тумби й величезна ванна. Настінні шафки, які нависають над головою, взагалі краще не використовувати. Вони лиш загромадять собою простір. Натомість можна обрати вбудовані в стіну полички. Підійдуть також каркасні й скляні підставки, пише дизайнерський сайт hgtv.com.

У маленькій ванній кімнаті обов'язково слід поставити дзеркало. Розмістити варто так, щоб у ньому відбивалося джерело світла. Це може бути вікно або світильник. Незайве, якщо дзеркал буде декілька. Почепити їх краще паралельно або перпендикулярно один до одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зручність та елегантність: 5 ідей оформлення ванної для холостяка

Увагу варто приділити й покриттю стін та підлоги. Воно має відрізнятися. Якщо стіни будуть в одному кольорі, а підлога в іншому, це дозволить візуально розширити простір. Вигідно виглядатиме в маленькій кімнаті візерунчаста плитка. Для підлоги можна обрати з крупним орнаментом, для стін — із дрібним.

Стеля в маленьку кімнату підійде глянцева підвісна. Вона теж допоможе візуально збільшити простір. За цієї ж причини підлогу також можна зробити наливною.

Раніше розповіли, як без ремонту розширити простір кімнати. Допоможуть у цьому дизайнерські хитрощі. Йдеться про підбір правильної кольорової гами, монтаж глянцевої натяжної стелі, встановлення дзеркала й малогабаритних меблів.

Зараз ви читаєте новину «Як облаштувати маленьку ванну: фото до та після ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі