понеділок, 29 квітня 2024 21:00

Ідеальне місце для кліщів: чому не можна лягати в ліжко з мокрим волоссям

Ідеальне місце для кліщів: чому не можна лягати в ліжко з мокрим волоссям
Експерти зі сну пояснили, чому треба лагати в ліжко лише із сухим волоссям Фото: pinterest

Щоб не розмножувати кліщів і бактерій, намагайтеся не лягати спати з мокрим волоссям.

А також не варто навіть спиратися мокрою головою на узголів'я ліжка під час перегляду серіалу або читання.

Експерти сну детально пояснили, що буде, якщо лягати спати з мокрим волоссям, пише Happy Beds.

Чому не можна залишати голову мокрою на ніч

Тепле й вологе середовище може стати ідеальним місцем для розмноження кліщів. В узголів'ї ліжка також можуть мешкати клопи та різноманітні бактерії.

Компанія провела опитування, яке показало приголомшливі результати. 53% зі всіх опитаних шокували, що вони ніколи не чистять узголів'я, а це означає, що більшість людей може "ділити" своє ліжко з не дуже приємними гостями.

Саме через розмноження пилових кліщів експерти радять завжди ретельно висушувати волосся перед сном. Дослідження показали, що саме через пилових кліщів у ранньому віці (діти до 12 місяців) з'являються хрипи, а від 12 до 36 місяців може навіть розвинутися астма. Алергія на кліщів може стати причиною нежитю та інших неприємних симптомів, які навіть можуть погіршити сон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пилові кліщі живуть у подушках і домашніх капцях

Узголів'я ліжка – ідеальне місце для розмноження грибків та інших бактерій. Якщо не чистити його регулярно, у вас може з'явитися подразнення шкіри, яке згодом погіршиться і навіть може стати причиною лущення і розтріскування.

Чистити це місце фахівці радять за допомогою насадки-щітки від пилососа. Проведіть нею по поверхні, не забуваючи про всі кути та щілини. Робіть це щоразу, коли прибираєте у спальній кімнаті.

Крім того, фахівці нагадують, що прати постільну білизну треба щотижня.

Лікарі радять міняти матраци кожні 7-10 років.у кожному домашньому матраці в середньому живе від 100 тисяч до 10 мільйонів пилових кліщів. Ці кліщі обожнюють харчуватися відмерлими частинками шкіри, які залишаєте в матраці щоразу, коли на ньому лежите.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальне місце для кліщів: чому не можна лягати в ліжко з мокрим волоссям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі