Акумулятори заряджають щомісяця

Автор: magazin-akkumulyatorov.com.ua
  Акумуляторний обприскувач слід постійно тримати зарядженим. Не можна допускати повного розряджання батареї
Акумуляторний обприскувач слід постійно тримати зарядженим. Не можна допускати повного розряджання батареї

На зиму ховають у тепле приміщення

— Почався сезон, а я замість роботи по магазинах бігаю, запчастини шукаю, — каже 52-річний Олександр Лупандін з Дніпра. — Половина інструментів вийшли з ладу, бо не дотримався правил догляду.

Олександр Ігоревич живе у приватному будинку. Більшість інструментів — бензинові, електричні мережеві чи акумуляторні. Лежать у холодному гаражі.

— Першим "гавкнув" електрообприскувач, — говорить Лупандін. — Він майже новий, торік купив, користувався двічі. Минулого тижня хотів покропити дерева, а акумулятор здох. Виявилося, на зиму залишив його розрядженим, а мороз добив остаточно. Довелося купувати новий обприскувач. Потім ніяк не міг запустити дизельного мотоблока. Ситуація така сама. Також довелося міняти акумулятори на шуруповерті, болгарці й синовому скутері. Бо не тримають заряду. Перевірив батарею на дизельному генераторі — й тут подарунок.

— Акумуляторам найбільше шкодить розрядка "в нуль" і мороз. Якщо чинники накладаються — то батарея просто гине, — розповідає 34-річний Ігор Мельник, продавець-консультант інструментів зі столичного будівельного гіпермаркету.

На зиму радить зарядити акумулятори повністю, зняти з інструментів й занести в тепле приміщення.

— Цього не дотримується ніхто, зокрема і я, — додає. — Кому треба в хаті ці всі акумулятори, обприс­кувачі й шуруповерти. В такому випадку раджу всі акумулятори заряджати щомісяця. Якщо є можливість, раз на місяць заводити на прогрів скутер, мотоцикл чи той самий генератор.

Так само радить перевіряти рівень електроліту в батареї. За потреби — доливати.

— Більшість акумуляторів у магазинах — китайські, неякісні, одноразові, — каже Мельник. — Та за правильного догляду ­служитимуть по чотири-п'ять років. Можуть і більше, але тоді втрачається їхня ємність.

Зараз ви читаєте новину «Акумулятори заряджають щомісяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі