Датчик руху сам вмикає світло

— Прикрутив у гаражі датчик руху. Бо якось заносив коробки й до вмикача не вдалося дотягнутися, то перечепився. Так ногу забив, що не міг ступнути два тижні, — говорить 49-річний Валерій Шандор із села Китайгород Камянець-Подільського району Хмельницької області. — А тепер як заходжу, світло саме виключається.

Вибрав пристрій із радіусом дії до 10 м. Для вуличного освітлення датчики вловлюють рух на відстані до 50 м. Коштують від 350 грн. Встановив прилад на стелі та направив на вхідні двері. Світло вмикається при їх відчиненні. Затримку вимкнення регулював вручну.

— Датчик ще й гроші економить, бо вимикає за мною світло. Тепер не переживаю, чи все виключив.

Датчики руху бувають мікрохвильові, ультразвукові й інфрачервоні. Перші надто чутливі, тому краще не встановлювати в місцях, де часто ходять люди. Інфрачервоні — практичніші. Всі вони бувають стельові з кутом огляду 360°, кутові 270° і настінні 180°.

— Я не електрик, тому не ліз у розподільну коробку. Найняв спеціаліста. Він приєднав кабель приладу до всієї проводки.

Датчик спрацьовує так, що при появі людини змінюється теплове поле, воно вище, ніж температура навколишнього повітря. Лінза подає сигнал і світло вмикається.

Зараз ви читаєте новину «Датчик руху сам вмикає світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі