середа, 06 травня 2020 10:46

В Україні відзначають День піхоти

В Україні відзначають День піхоти
Своє свято відзначають українські піхотинці. Фото: Facebook/Сухопутні війська ЗС України

6 травня 2020 року в Україні вдруге відзначають День піхоти.

Свято встановлене Указом президента України Петра Порошенка від 19 квітня 2019 року з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Дата святкування пов'язана з важливою історичною подією - перемогою козаків над військом Речі Посполитої в битві біля Жовтих Вод 6 травня 1648 року. Ця перемога вважається першою у національній визвольній боротьбі під проводом Богдана Хмельницького.

Також саме і цей день, 6 травня, в Україні відзначається релігійне свято - День Юрія Змієборця, який вважається одним із покровителів нашого війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морпіхи провели військові навчання - потужні фото

До складу української піхоти входять військовослужбовці механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів. Саме вони складають основу бойової могутності Сухопутних військ Збройних сил України.

Піхотинці завжди несуть основний тягар війни. Вони перші на передовій, тож найбільших утрат зазнає саме цей рід військ.

Зараз українська піхота охороняє українські рубежі на Донбасі, 7-й рік поспіль стримуючи російську агресію.

"Щоденно ви - піхотинці, демонструєте незламну стійкість, непереможний характер, козацьку відвагу та мужність, доводячи, що немає такої сили, яка може здолати вашу волю до перемоги. Численні приклади мужності та героїзму, проявлені вами в боях із російським агресором, уже стали взірцем вірності та служіння Батьківщині", - підкреслив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

30 квітня 2018 року о 14:00 в Україні закінчилася Антитерористична операція (АТО), а замість неї розпочалася операція Об'єднаних сил (ООС) - військова операція із відсічі та стримування збройної агресії РФ на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відзначають День піхоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі