понеділок, 22 серпня 2016 12:44

Універсали Мазепи і хустка від Шевченка - нова виставка в музеї історії

З 22 серпня у Національному музеї історії України проходитиме виставка "Становлення України: постаті та реліквії".

На ній представлять унікальні документи з українських архівів та реліквії, що відображають важливі етапи в житті Івана Мазепи, Олександра Кошиця, Бориса Грінченка, Олени Теліги та інших постатей української історії.

Про це на своїй сторінці у Facebook пишуть музейники.

"Тут ви зможете побачити атрибути влади та зразки озброєння періоду Української козацької держави, оригінали універсалів гетьмана Мазепи та унікальні друковані видання часів Петра Могили", - написано в повідомленні.

Автор: НМІУ
 

Один із акцентів експозиції – діячі ХІХ ст, які сформували образ єдиної української нації у її мовному, літературному, етнографічному та історичному вимірах. На виставці можна буде побачити рідкісні предмети з етнографічної колекції Хведора Вовка та хустку, вишиту за ескізом Тараса Шевченка.

Виставка "Становлення України: постаті та реліквії" - спільний проект НМІУ з Державною архівною службою України, присвячений 25-й річниці незалежності. Експозиція триватиме до 15 вересня.

Нагадуємо, що з 16 серпня 2016 року у виставковій залі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відкрита до відвідування експозиція "Шедеври світового вбрання XIX – поч. ХХ ст. (Вінчальна палітра)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська журналістка присвятить виставку незалежності України

Зараз ви читаєте новину «Універсали Мазепи і хустка від Шевченка - нова виставка в музеї історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі