понеділок, 23 червня 2014 15:00

У Сімферополі прославляли Сталіна в День Скорботи

Автор: istpravda.com.ua
 

22 червня у Сімферополі на могилі Невідомого солдата встановили портрети керівника СРСР у 1925-1953 роках Йосипа Сталіна, повідомляє історична правда.

Два великих плакати 1940-х років, що прославляють радянського диктатора, встановили біля Вічного вогню в сімферопольському парку імені Гагаріна.

Подібні дії окупаційної влади можуть спричинити подальшу ескалацію нестабільності на півострові, оскільки ображають історичну пам'ять кримських татар - корінного населення регіону. У травні 1944 року за наказом Сталіна татарське населення було примусово депортоване з Батьківщини.

У листопаді 2011 року кримські татари виступили з рішучим протестом проти розміщення портретів Сталіна на громадському транспорті Севастополя.

Як відомо, 22 червня в Україні щороку відзначається як День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.

Меморіальний комплекс "Вічний вогонь" у Симферполі було відкрито в часи Української РСР, 1 квітня 1975 року. Поруч із пам'ятником перепоховали невідомого солдата Червоної армії з одиночної могили на кладовищі на вулиці Беспалова.

За проведеним у лютому 2013 року КМІС соцопитуванням, 74% українців вважають Сталіна жорстоким тираном, а 57% не хочуть більше такого керівника, як Сталін. Позитивно до Сталіна ставляться 22% населення України.

У 2011 році газета "Комуніст Криму" надрукувала вірш із прославлянням Третього рейху, вважаючи, що це вірш про прославляння СРСР.

У жовтні 2012 року прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Сталін воював проти власного народу.

У червні 2013 року представники Донецької міськради заявили, що "трепетно" ставляться до того, що Сталін досі залишається почесним громадянином Донецька.

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі прославляли Сталіна в День Скорботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі