вівторок, 13 листопада 2012 16:33

У Британії улов "чорних археологів" перевершив знахідки фахівців
6

Фото: Фото: forbiddenarchaeology.blogspot.com

Згідно з опублікованим кілька днів тому звітом археологічного порталу finds.org.uk, британці з металошукачами знайшли більше старожитностей, ніж археологи.

В Англії 2011 року людьми зі "співаючою залізякою" знайдено 25000 давньоримських виробів.

У 2011 році у Великобританії, переважно в Уельсі, володарі металодетекторів знайшли майже 25 тис. римських артефактів (більшість - монети). Опис деяких з них опублікували співробітник проекту Portable Antiquities Scheme Саллі Уоррел і археолог Джон Пірс з Королівського коледжу Лондона.

У Великобританії зараз археологічний бум і мода на металодетектори. Фахівці не дуже раді армії аматорів, які не вміють правильно задокументувати знахідку. І це лише одна з цілої низки проблем, але важко сперечатися з тим, що завдяки аматорам виявлено вражаюче число артефактів, які, швидше за все, так і залишилися б лежати в землі.

Одна з найбільш незвичайних знахідок останнього часу - позолочена брошка зі срібла у вигляді дельфіна. Її знайшли в графстві Ессекс на північний схід від Лондона. Саллі Уорреллом вважає, що прикраса виготовили на континенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорні археологи ховали давню статую у загоні для кіз

Описано також перстень з Ноттінгемширо, який складається на 90-93% з золота. Його прикрашає крихітний овальний коштовний камінь. Об'єкт настільки малий, що, швидше за все, належав дитині або юній жінці. Можливо, це була обручка. Яким чином настільки дорогий предмет потрапив так далеко на північ Англії, лишається загадкою.

У Нортумберленді знайшли дуже красиву емаль, яка могла прикрашати кінську збрую.

Мідний бюст з Лінкольншира, що зображає молоду людину, може бути портретом Антіноя, коханця імператора Адріана. Мабуть, це частина якихось меблів - скрині, швидше за все. Дослідники не впевнені, що це- Антіной, але зачіска дуже схожа на інші статуї юнака, який загинув при загадкових обставинах в Єгипті в 130 році, після чого безутішний імператор звелів його обожнювати.

Наступні предмети демонструють еротичну сторону мистецтва Стародавнього Риму. Фігурки чоловіка і жінки, злилися в інтимній близькості, з мідного сплаву знайдені в Північному Йоркширі. Це прикраса рукояті ножа. Особливий інтерес у читачів публікації Саллі Уоррел і Джона Пірса викликає крилатий фалос, вирізаний з кістки.

Зараз ви читаєте новину «У Британії улов "чорних археологів" перевершив знахідки фахівців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі