понеділок, 17 червня 2019 13:39

Світилися очі - вчені розкопали рештки невідомих комах

Автор: ukrainianwall.com
  В Південній Кореї розкопали павуків з палаючими очима
В Південній Кореї розкопали павуків з палаючими очима
В Південній Кореї археологи знайшли залишки скам'янілих павуків. Радіовуглецевий аналіз показав, що вони жили в мезозойській ері ( 252 млн. р. тому - 66 млн. р. тому).

Всього знайшли 10 істот. Найбільш цікавими виявились павуки очі яких відбивали світло.

Вчені прийшли до висновку, що такий ефект забезпечує тапетум - шар судинної оболонки ока, який забезпечує відбиття світла. Він контролює здатність нічного бачення у хребетних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У гробниці китайського вельможі знайшли еліксир безсмертя

На думку археологів це перший за всю палеонтологічну історію випадок виявлення тапетума у древніх павуків. Їх віднесли до типу скакунів.

Мезозойська ера - геологічна ера, яка тривала 186 млн. років. Поділяється на три періоди: тріасовий (252 —201 млн. р. тому), юрський (201 —145,0 млн. р. тому) і крейдовий (145 — 66 млн р. тому)
Науковці виявили невідому двопарноногу багатоніжку. Останки збереглися у шматку бурштину з М'янми.

Її вік близько 99 мільйонів років. Цю багатоніжку називають "карликом під ногами динозаврів", оскільки її існування припадає на крейдяний період — останній період мезозойської ери.

Зараз ви читаєте новину «Світилися очі - вчені розкопали рештки невідомих комах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі