пʼятниця, 12 вересня 2014 20:05

США втратили можливість зупинити Путіна - історик Гарварда

США втратили можливість зупинити Путіна, застосувавши військові заходи. Обамі слід було б скористатися слабкістю Росії, щоб зупинити ескалацію конфлікту в Україні. Таку думку озвучив сьогодні професор історії Гарвардського університету Ніал Фергюссон на 11-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в рамках сесії Друзі, вороги, союзи майбутнього. Хто з ким проти кого?

Автор: inforesist.org
 

"США могли б негайно вжити військові заходи, для того щоб відбити полювання Росії. Були можливості в Чорному морі, військово-морські, в Балтійському регіоні, які президент Обама вирішив не використовувати. І це дало найгірший з можливих варіант для Заходу, дозволивши анексувати Крим і виключити Будапештську угоду. Я намагаюся сказати, що російська позиція була слабка, а ми цим не скористалися. Обамі треба звернути увагу на те, як скористатися відносною слабкістю російської позиції для того, щоб досягти стабільної ситуації в Україні ", - заявив Фергюссон.

Професор вважає, що Обама зробив помилку, заявивши про те, що США більше не діють як світовий поліцейський, з чого росіяни зробили свої висновки.

У свою чергу, інший учасник дискусії, міністр закордонних справ і віце-канцлер Німеччини Йошка Фішер зазначив, що Америка не завжди буде поруч, коли знадобиться Європі.

Зі своєї сторони, учасник дискусії Ронні Чан, глава Hang Lung Properties Ltd порадив європейцям повчитися у азіатів філософії сприйняття світу, так як речі не діляться тільки на чорні та білі.

За словами Чана, Україні слід дуже обережно вибирати сторони, з якими бути.

"Якщо ви впевнені, що одна зі сторін вас захистить, тоді звичайно ставайте на цю сторону, а якщо не впевнені, то думайте і думайте знову. Або Америка - це великий брат, якому можна довіряти, або ЄС", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «США втратили можливість зупинити Путіна - історик Гарварда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі