пʼятниця, 21 вересня 2018 23:13

Сотню вояків з усієї України перепоховали в одній могилі

Сотню вояків з усієї України перепоховали в одній могилі
Угорських вояків перепоховали на Львівщині Фото: Святослав Шеремета

В селі Потелич на Львівщині перепоховали рештки 103-х угорських вояків, які загинули під час Другої світової війни.

"Вони були поховані в різних місцях по території Україні - на Івано-Франківщині, на Аскольдовій могилі в Києві та в північно-східних областях. Їх розшукували та ексгумували протягом двох років", - повідомив "Історичній правді" відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті Святослав Шеремета.

Прах 103-х загиблих гонведів спочиватиме на угорській ділянці німецького збірного кладовища. Там поховано понад 16 тисяч німецьких солдатів Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де і за скільки побудують алею перепоховань відомих українців

У перепохованні взяли участь командир Інституту військової історії та музею Міністерства оборони полковник Вілмошем Ковач та військовий аташе Посольства Угорщини в Україні підполковника Калмана Хюше.

Рада міністрів Іспанії 24 серпня ухвалила декрет про перепоховання останків диктатора Франсиско Франко.

Родичам іспанського лідера дали 15 днів на добровільну ексгумацію. Якщо вони відмовляться від неї, декрет передадуть на затвердження парламенту. У разі позитивного рішення парламентарів родичам Франко дадуть ще 10 днів на визначення нового місця поховання

Зараз ви читаєте новину «Сотню вояків з усієї України перепоховали в одній могилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі