вівторок, 21 серпня 2018 13:29

Де і за скільки побудують алею перепоховань відомих українців

Де і за скільки побудують алею перепоховань відомих українців
Алею для перепоховань відомих українців-емігрантів побудують на території Державного історико-культурного Лук'янівського заповідника. Фото: Вечірній Київ

У Києві створять алею для перепоховань відомих українців-емігрантів.

Алею разом з комплексом будівель адміністративно-господарського призначення планують побудувати за два роки. Про це йдеться у розпорядженні КМДА.

Алею для перепоховань видатних українських діячів, похованих за межами України, планують побудувати на території Державного історико-культурного Лук'янівського заповідника протягом 2018-2020 років.

Вартість створення об'єкту – 20 мільйонів гривень. На розробку проекту будівництва передбачено півмільйона гривень.

Ідея створення такої алеї з'явилася після резонансного випадку, який стався з могилою українського письменника Олександра Олеся (Кандиби). Митець помер в еміграції й був похований у Чехії. За місцевими законами, сім'я або друзі померлого мають платити ренту за місце на кладовищі. Після смерті мецената, який платив за могилу Олександра Олеся, його могилу розкопали та ексгумували останки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розкопали унікальне семиповерхове кладовище

На столичному Байковому цвинтарі поряд з могилами видатних українців поховали невідому жінку.

Зараз ви читаєте новину «Де і за скільки побудують алею перепоховань відомих українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі