понеділок, 02 червня 2014 13:40

Росіяни створили загін для дослідження античних пам'яток Східного Криму

Влітку на кримське узбережжя Азовського моря приїде спеціальний археологічний загін з Нижнього Новгорода - студенти і волонтери проведуть на півострові ряд розкопок.

Автор: old.archeo-news.ru
 

Студенти досліджуватимуть античне поселення II - I віків до н.е.

У польових розкопках молоді люди проведуть близько місяця: навчаться основам наукового малюнка, принципам класифікації, опису і датування знайдених артефактів.

Окрім робіт на розкопках у початкуючих археологів будуть заняття з античної кераміки і "польовий лекторій" з проблем історії Боспорскої держави.

За словами керівника загону, фахівця з античної археології Наталії Кузіної, всі вони пройшли спеціальний відбір і на сто відсотків готові до подорожі.

"Ми їм даємо можливість поєднати захоплюючу подорож з вивченням історії, прийняти участь в археологічних польових дослідженнях", - відмітила Кузіна.

Академічним партнером загону стане Східно-Кримська археологічна експедиція Інституту археології Російської академії наук.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни створили загін для дослідження античних пам'яток Східного Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі