четвер, 15 травня 2014 13:11

Похованого у Львові гвардії майора Путіна не існувало
6

Фото: Ярослав Тимчишин

Під час вшанування Дня Перемоги співачка Руслана поклала квіти до могили солдата Радянської Армії Путіна С. К., який похований на Пагорбі слави у Львові. Расшифровать инициалы героя пока что не удалось.

Громадський діяч Олег Немчінов зазначив у своєму блозі:

- На сайті "Герої Країни", який є найбільшим каталогом героїв Радянського Союзу і містить записи про 18233 героїв, яких є і два Путіни: Олександр Дмитрович та Михайло Тихонович. Жодної згадки про "Путіна С. К."

На Вікіпедії є тільки стаття про вже згаданого льотчика-героя Олександра Дмитровича.

Олег Немчінов повідомив, що вдома має 2-й том видання 1988 року "Герої Радянського Союзу. Короткий біографічний словник", і додав:

- Там ще цікавіше, на 334 сторінці є знов лише одного героя з таким прізвищем "Путін Олександр Дмитрович" (на момент друку він ще проживав у Рязані, як знаємо з електронних джерел помер у 2003 році).

У громадському банку даних "Подвиг Народу" є чотири майора Путіних, але жодного гвардії майора і тим більше із ініціалами С.К. 

Варто додати, що 12 лютого 1945 року, коли загинув Путін, німецьку армію витіснили далеко за межі Львова. Отже, герой або помер від завданих раніше ран, або загинув у боротьбі з українським підпіллям. 

Зараз ви читаєте новину «Похованого у Львові гвардії майора Путіна не існувало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі