четвер, 16 березня 2017 10:12

Перед жертвоприношенням богам дітей відгодовували сушеним мясом

Перед жертвоприношенням богам дітей відгодовували сушеним мясом
Група дослідників вивчає зразки мумій

16 березня 1999 року на півночі Аргентини група археологів знайшла три замерзлих мумії дітей, котрі були принесені у ритуальну жертву інками близько 500 років перед тим.

Унікальні мумії були виявлені на схилі вулкана Льюльяйльяк, заввишки 6739 метрів над рівнем моря на кордоні Аргентини і Чилі. Група дослідників з Нью-Йоркського університету на чолі з Анжелікою Кортелс вивчили зразки мумій.

Дівчинка-підліток 14-15 років, яку принесли в жертву близько 500 років тому пролежала в льодах на вершині шеститисячника, що сприяло відмінному збереженню. Поруч з нею виявлені заморожені тіла ще двох юних жертв: семирічного хлопчика і шестирічної дівчинки. Замість традиційного аналізу ДНК вчені вивчили білки в тканинах. Встановили, що у зовні здорової дівчинки була бактеріальна легенева інфекція, що нагадує туберкульоз. Тіло хлопчика також вивчили. Швидше за все, трьох дітей принесли в жертву. Про це свідчать знайдені поруч з ними артефакти: золото, срібло, одягу, миски з їжею і екстравагантний головний убір з білого пір'я невідомих птахів. Ймовірно, діти були обрані інками за їх красу і принесені в жертву богам.

B ході попередніх досліджень було встановлено: перед тим як принести їх в жертву, протягом року дітей годували "елітними" продуктами - маїсом і висушеним м'ясом лам. До цього вони їли виключно селянську їжу, що складається з картоплі і овочів.

Зараз ви читаєте новину «Перед жертвоприношенням богам дітей відгодовували сушеним мясом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі