субота, 08 червня 2024 01:30

Знайшли поховання церковних діячів

Знайшли поховання церковних діячів
У Польщі провели розкопки у костелі. Фото: PAP

Крипти впливових церковних діячів XVI-XVII століть знайшли археологи під час дослідження колегіального костелу у Ловичах у Польщі.

Там є могили архієпископів, які відіграли ключову роль у релігійній та культурній історії регіону, пише Heritage Daily.

Могили належать Генріку Фірлею, Анджею Лещинському та Вацлаву Лещинському. Вони були архієпископами Гнезно у XVI-XVII століттях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли двір польських лицарів

"Їхнє похоронне вбрання, включаючи мантії, взуття та химерно пошиті мітри, дає рідкісне уявлення про похоронні звичаї та церковну моду тієї епохи", - кажуть дослідники.

У похованні знайшли золотий перстень з гербом Венявського воєводства, золотий хрест і золоті шпильки з голівками з гірського кришталю. Один з архієпископів тримав хрест, золотий перстень і ланцюжок з хрестом.

Знахідки демонструють ретельну підготовку до похорону єпископів.

Монети знайшли при проведенні археологічних розкопок в околицях Біскупця, на території Вармінсько-Мазурського воєводства.

Перші дві монети виявили аматори за допомогою металошукачів. Про знахідку вони повідомили місцевій владі. Розкопками зайнялись археологи з Острудського музею. Вони знайшли 118 срібних динаріїв IX ст. Монети належать до періоду Людовика Благочестивого.

Раніше динарії Каролінгів у Східній Європі не знаходили. Учені не можуть пояснити, як такий скарб з'явився в Польщі. У ті часи в землях, населених пруськими племенами, переважали арабські монети.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли поховання церковних діячів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі