пʼятниця, 29 березня 2013 13:19

Наполеон подарував нареченій скромну обручку на заручини

Автор: Фото: obozrevatel.com
 

Французький аукціонний дім Osenat виставив на торги унікальну коштовність - обручку, подаровану імператором Франції Наполеоном Бонапартом Жозефіні на честь заручин. Лот купили за 730 тис. євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наполеон обійшов Україну, боячись повторення Полтавської битви

На честь заручин Наполеон Бонапарт подарував своїй коханій Жозефіні досить "скромну" обручку. Саме так її описали сучасні експерти при оцінюванні. Незважаючи на те, що аксесуар оцінили в 15 тис. євро, перша ставка на торгах склала 50 тис. євро. Коштовність інкрустована сапфірами й діамантами грушоподібної форми. Маса кожного каменю становить один карат. Однак прикрасу вдалося продати на аукціоні за шалені 730 тис. євро. Звичайно, все це завдяки не металу і камінню, а факту належності. Колекціонери всього світу давно полювали за жаданою каблучкою, але тільки одному з них пощастило стати її законним власником.

Знайомство політика та полководця Наполеона Бонапарта з Жозефіною Богарне відбулося в 1795 році. Майбутній імператор закохався з першого погляду. Його зовсім не збентежили ті факти, що Жозефіна була старша за нього на шість років, а також була матір'ю двох дітей від першого шлюбу. Через рік іменита пара одружилася. Напередодні весілля Жозефіна й отримала в дар скромну, за сьогоднішніми мірками, коштовність.

Зараз ви читаєте новину «Наполеон подарував нареченій скромну обручку на заручини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі