понеділок, 01 липня 2019 12:04

Музейники звернулись до Зеленського

Музейники звернулись до Зеленського
У Музеї історії Києва звернулися до Зеленського щодо переміщення офісу президента Фото: vuam.org.ua

Музей історії міста Києва звернувся з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського. Колектив занепокоєний ситуацією, спричиненою рішенням про розміщення Офісу президента України в Державному підприємстві "Національний центр ділового та культурного співробітництва "Український дім" на 4-му та 5-му поверхах будівлі. Саме там із 2004-го знаходяться фонди Музею історії міста Києва.

Колектив музею просить сприяння Володимира Зеленського у передачі Гостинного двору у комунальну власність Києва з подальшим пристосуванням будівлі під потреби Музею історії міста Києва, а також у отриманні давно обіцяного музею статусу національного, повідомляє Prostir.Museum.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівників Музею української революції не впускають на роботу

"Упродовж 15 років перебування в Українському домі колектив Музею історії міста Києва неодноразово звертався до вищого керівництва держави з проханням вирішити питання щодо надання чи спорудження будівлі для нашого Музею. Торік депутатами Київської міської ради було підтримано клопотання Музею історії міста Києва про передачу йому будівлі Гостинного двору, що знаходиться на Контрактовій площі. Утім, ця споруда досі не передана у комунальну власність столиці, оскільки немає відповідного рішення Кабінету міністрів України. Таким чином, якщо буде остаточно ухвалене рішення про переміщення Офісу президента до Українського дому, унікальним фондам Музею історії міста Києва загрожує загибель, оскільки чергове тимчасове та невідповідне приміщення сприятиме їхній руйнації та можливому остаточному знищенню", - йдеться у листі, розміщеному на офіційному веб-сайті Музею історії міста Києва.

Музей веде активну виставкову та освітню роботу. Деякі музейні проекти, зокрема, виставка, присвячена століттю УНР, представлена в музеї у Нью-Йорку.

Новий офіс президента Володимира Зеленського, який планують перенести в Український дім, обладнають новітніми системами опалення, кондиціонування та очищення повітря.

"Система опалення буде повністю перероблена. Зараз будівля відрізана від центрального опалення, тому планується введення нової технологічної конструкції, де спеціальні установки будуть створювати лід, а потім розтоплювати його і пускати пар трубами опалення, підігріваючи його електричними тенами".

Зараз ви читаєте новину «Музейники звернулись до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі