субота, 29 червня 2019 14:36

Яким буде новий офіс Зеленського

Яким буде новий офіс Зеленського
Новий офіс Зеленського обладнають новітніми технологіями. Фото: loda.gov

Новий офіс президента Володимира Зеленського, який планують перенести в Український дім, обладнають новітніми системами опалення, кондиціонування та очищення повітря.

"Система опалення буде повністю перероблена. Зараз будівля відрізана від центрального опалення, тому планується введення нової технологічної конструкції, де спеціальні установки будуть створювати лід, а потім розтоплювати його і пускати пар по трубах опалення, підігріваючи його електричними тенами ", - про це повідомляє видання Новое Время.

Впровадження сучасних технологій дозволить істотно знизити споживання електроенергії.

"Ці рішення дозволять істотно знизити споживання електроенергії. Зараз в добу Український дім споживає мінімум 4 тис. кіловат, а після реконструкції йому знадобиться лише 450 кіловат. До того ж система з льодом дозволить піти від додаткової системи кондиціонування: пар після розтоплення льоду низької температури буде використовуватися для охолодження в літній час ", - пише видання.

Власник архітектурно-проектної групи Анна Кірій вважає, що виїзд офісу президента з будівлі на Банковій і перетворення його в музей є вдалою ідеєю. Вона нагадало, що саме так з'явився один з найбільших музеїв світу - французький Лувр, що був колись резиденцією короля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський таємно купив квартиру шахтарю

Проте такий будинок, як ОП, вимагає великої кількості паркувальних місць, а в центрі Києва, в тому числі на Європейській площі фактично ніде паркуватися. До того ж це інтенсивний транспортний вузол і одна з головних розв'язок центру столиці. Якщо її навантажити додатковим потоком, то це може стати новою проблемою для міста.

Ще одна можлива проблема ОП: будь-яка протестна акція тут блокує рух автомобілів, що призведе до транспортного колапсу в столиці. І хоча автори проекту запевняють, що він передбачає місце для "конституційного права громадян на протест", однак уточнюють, що поки ця ідея знаходиться в стадії розробки.

Раніше, заступник голови Адміністрації президента розповів, що розглядається 2 варіанти для переїзду. Також він зазначав, що з переїздом ОП пов'язано багато нюансів. Переїзд адміністрації Зеленського повинен відбутись вже у межах поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде новий офіс Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі