середа, 20 лютого 2013 16:49

Мозаїка в давній ізраїльській виноробні не давала рідині проникати в ґрунт

Автор: Фото: newsru.co.il
 

Під час археологічних розкопок, які велися в рамках розвитку району Маген Авраам в Яффо, виявили ??стародавню виноробню, яка датується періодом Візантійського панування. Знахідка чекала археологів під асфальтом вулиці Аі а-Гаон, недалеко від блошиного ринку.

Виноробня стала новим свідченням того, що місто Яффо протягом тисяч років було великим центром виробництва вина. Нагадує вона і про багате сільськогосподарське минуле цієї місцевості, свідчення якого можна знайти ще в джерелах Стародавнього Єгипту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чорному морі зробили нову знахідку - грецькі амфори

"Це перша значна будівля візантійського періоду, виявлена в цій частині міста. Ми відносимо її до шостого - початку сьомого століття нашої ери. Той факт, що будівля розташована далеко від Яффських кургану, розширює наші знання про сільськогосподарську інфраструктуру міста", - сказав керівник розкопок доктор Йоав Арбель.

Половина споруди вимощена мозаїкою, завдання якої - не дати рідині проникнути в ґрунт. Сік, який тиснули на мозаїчних майданчиках, потім надходив у потиньковані резервуари. Археологи вважають, що будова була частиною великого виноробного комплексу.

Після вивчення археологами знахідка була засипана для того, щоб зберегти її для майбутніх поколінь. Над нею будуть прокладені комунікації району Маген Авраам, який покликаний стати новим туристичним об'єктом культурної столиці Ізраїлю.

Зараз ви читаєте новину «Мозаїка в давній ізраїльській виноробні не давала рідині проникати в ґрунт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі