вівторок, 01 жовтня 2013 14:30

Єгипетська мумія з горища виявилася пластиковою

Єгипетська мумія з горища виявилася пластиковою
Фото: kykyryzo.ru

Єгипетська мумія, знайдена в серпні на горищі сімейства Кеттлер в німецькому містечку Діпхольц, виявилася майже цілком пластиковою. Про це повідомляє німецька газета Neue Presse. Ще на початку вересня, за словами прокурора міста Верден Лютца Гебеля, який займається справою загадкової мумії, археологи припускали, що вік мумії не менше 2 тис. років, проте днями судмедексперти з Гамбурга встановили даний наповнення саркофага.

"Скелет мумії з Діпхольца зроблений з пластику, який був вдало замотаний в папір, схожий на кухонну" , - заявив Гебель.

Цікаво, що череп мумії є все-таки справжнім, схожим на той, який використовують з навчальною метою в медичних вузах.

"Його вік нам ще треба встановити, але можна сказати з упевненістю, що йому не 2 тис. років і археологічну цінність він навряд чи представляє" , - сказав прокурор.

Нагадаємо, на початку серпня цього року десятирічний Александр Кеттлер знайшов мумію на горищі будинку своїх родичів. Оскільки у 50-ті роки минулого століття дід Кеттлера подорожував Північною Африкою і привозив звідти сувеніри, знахідкою відразу зацікавилися місцеві науковців. Деякі фахівці навіть вважали, що в саркофазі знаходиться тіло принца з Давнього Єгипту .

Зараз ви читаєте новину «Єгипетська мумія з горища виявилася пластиковою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі