понеділок, 05 серпня 2013 17:34

Німецький підліток знайшов на бабусиному горищі справжню єгипетську мумію

Німецький підліток знайшов на бабусиному горищі справжню єгипетську мумію
Фото: world-archaeology-news.blogspot.com

Німецький підліток Александр Кеттлер, 10 років, заліз на горищне приміщення будинку своєї бабусі для з'ясування - що лежить в старому дерев'яному ящику вже багато років.

Тепер же в будинок його бабусі по лінії батька приїжджають історики та археологи з усієї Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останнього великого фараона Єгипту зарізала дружина

У самому ящику-саркофазі знаходилося щось, загорнуте в тканину, а на зворотному боці кришки накреслені ієрогліфи. Дитина з допитливості спробувала розгорнути, але побачила зотлілу подобу людини. Злякавшись, він покликав батьків.

Батько Олександра, лікар-стоматолог, журналістам і археологам розповів, що дідусь Олександра, тобто його батько, бував у Північній Африці і привозив звідти всілякі дрібнички. Але сім'я Кеттлера ніколи не цікавилася, що це за ящик. Саркофаг з мумією пролежав на горищі будинку Кеттлера більше 50 років.

Археологи, експерти, історики вивезуть мумію з дому Кеттлера для наукових досліджень. Вони мають з'ясувати: чия це мумія і скільки їй може бути років.

Зараз ви читаєте новину «Німецький підліток знайшов на бабусиному горищі справжню єгипетську мумію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі