вівторок, 23 квітня 2013 09:57

Із Єгипту не варто везти сувеніри із зображенням символів смерті
5

Фото: Фото: Віктор ГОМОЛЬ

Сувенірні фігурки та зображення давньоєгипетського бога Анубіса, шакалів, а також найбільших архітектурних пам'яток Стародавнього Єгипту – пірамід, вважають символами смерті. Їх біоенергетики не радять купувати й привозити з мандрівки додому.

"Єгипетські піраміди визнають одним із семи чудес світу. Однак, чомусь усі забувають, що їх збудували як гробниці для фараонів. Подивіться в словник української мови. Там до слова піраміда знайдете синоніми усипальня, склеп, гробниця, гробовище, мавзолей, пантеон. Інакше кажучи, йдеться про споруду для поховання. Навіщо вам вдома такий сувенір?", - каже Валентин Дем'янов, біоенергетик із Рівного.

У єгипетських крамницях туристам пропонують різноманітні сувенірні піраміди та саркофаги фараонів, виготовленні з базальту, граніту, дерева та гіпсу. Популярними серед туристів також є фігурки давньоєгипетського бога Анубіса. Як свідчить довідкова література, його вшанування було пов'язане з культом мертвих. Анубіса вважали охоронцем могил і мумій, а також покровителем померлих. Його зображають у вигляді шакала, або людиною з шакалячою головою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Судані археологи знайшли 35 пірамід для бідняків

"Не варто купувати такі сувеніри. Вони пов'язанні зі світом темряви та негативною енергетикою. Піраміди, саркофаги, фігурки та зображення давньоєгипетського бога Анубіса є символами смерті. Вони негативно можуть вплинути на здоров'я людини. Наприклад, погіршиться самопочуття, людина відчуватиме безсилля, недуг. Потрібно дуже обережно ставитися також і до різноманітних африканських амулетів і масок", - зазначає Валентин Дем'янов.

Дослідник застерігає туристів від довготривалих мандрівок до пірамід.

"Я б і за дурно не поїхав дивитися єгипетські піраміди. Перебування біля них не добре позначається на здоров'ї людини. Там панує негативна енергетика. Стародавній Єгипет сповідував культ мертвих, вшановував темні сили. Ці місця можна вважати антиподом не тільки християнських святинь, а й волхвизму – духовної школи слов'ян, чи буддизму", - додає біоенергетик.

Валентин Дем'янов не радить купувати прикраси із зображенням єгипетських пірамід, шакалів, чи Анубіса. За його словами, придбанні символи смерті не можна самому спалювати. Це мають робити люди, які знають спеціальний обряд. Ліпше небезпечні сувеніри винести подалі з дому. Наприклад, на велике звалище.

Зараз ви читаєте новину «Із Єгипту не варто везти сувеніри із зображенням символів смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі