пʼятниця, 19 квітня 2013 13:21

Археологи вивчають під водою "ворота" Єгипту

Автор: Фото: archae.ru
  Підводні археологічні дослідження
Підводні археологічні дослідження

У давнину гавань міста Геракліон, як називали його в Стародавній Греції, слугувала воротами в Єгипет. На даний момент її вивчають співробітники Оксфордського центру морської археології спільно з Міністерством Старожитностей Єгипту.

Під час досліджень археологи виявили близько 64 затоплених суден віком від 8 до 2 ст. до н.е. Як вважають вчені, деякі з них були спеціально затоплені. Дослідники говорять, що багато зі знайдених кораблів знаходяться в прекрасному стані. Виявлено так само близько 700 стародавніх якорів. Науковці говорять, що це одна з найбільших колекцій морської справи давніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Судані археологи знайшли 35 пірамід для бідняків

У давнину в гавані Геракліона перевантажували судна, які прибули в Єгипет для подальшого перевезення їх по Нілу. Крім кораблів під водою були знайдені монети, афінські торгові ваги, статуї єгипетських богів, таких як Осіріс, Ісіда і Гор.

"Геракліон відігравав важливу роль в торгівлі східного Середземномор'я, так як це місто було першою зупинкою для іноземних купців на єгипетському кордоні", - сказав Ванн дер Уїлт з Оксфордкого університету.

Зараз ви читаєте новину «Археологи вивчають під водою "ворота" Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі