середа, 17 липня 2013 18:48

Мову глухонімих критикували педагоги

Автор: Фото: archae.ru
 

До 14 століття глухонімих людей жорстоко переслідували. Їх вважали ідіотами, розумово відсталими і поміщали в притулки або навіть вбивали.

Ідея навчити глухонімих писемності вперше виникла у італійського вченого Жероміно Кардано, який жив у 16 ??столітті. Це мала бути комбінація символів, що позначали поняття і предмети.

Але тільки через майже 100 років француз Шарль де Лепи створив мову знаків - систему умовних жестів рук і пальців, що дозволяла передавати думку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середньовічні лікарі облисіння лікували кровопусканням із вени в горлі

Тоді ж був придуманий і пальцевий алфавіт, який дуже скидався на сучасний. Майже 85 років тому це був єдиний спосіб спілкування глухонімих - знаки, вираз обличчя і пальцевий алфавіт.

Деякі з них могли спілкуватися зі швидкістю 130 слів на хвилину. Але багато педагогів, які працюють з глухонімими, почали критикувати мову жестів і пальців. Вони вважають, що це ізолює глухонімих від спілкування з нормальними людьми.

У наші дні глухонімі і люди, які погано чують, вчаться розуміти, що сказано, спостерігаючи за рухом губ мовця. Вони також вчаться говорити самі, дивлячись на губи та інші органи, які беруть участь у мовленні, і повторюючи їхні рухи.

Зараз ви читаєте новину «Мову глухонімих критикували педагоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі