пʼятниця, 16 червня 2023 01:30

Археологи знайшли незвичайні знахідки на будівництві дороги

Археологи знайшли незвичайні знахідки на будівництві дороги
Знайшли гирі для ткацького верстата. Фото: Arkeonews

Археологи знайшли свідчення виготовлення тканини у Великій Британії залізної доби.

На місці будівництва траси знайшли гирі, які використовували на вертикальному ткацькому верстаті, повідомляє Arkeonews.

Розкопали поселення залізної доби. У ньому знайшли споруди, стовпчасті конструкції та, ймовірно, загони для худоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У болоті вчені зробили незвичайне відкриття

"Поряд із помірною кількістю кераміки залізної доби на цьому місці було виявлено невелику групу обпаленої глини. Особливо цікаві один майже цілісний трикутний об'єкт і фрагменти другого, ймовірно, такої ж форми, які витягли з отворів для стовпів, пов'язаних з двома розв'язками", – розповів археолог Джо Баркер.

Це відкриття проливає світло на те, як використовувалася невелика ферма залізної доби. Вона могла бути орієнтована виробництва тканини.

У цій місцевості також виявили кремаційне поховання дитини ранньої бронзової доби. У ньому знайшли унікальну шпильку з кістки. Вона була виготовлена з фаланги беркута і є єдиним подібним артефактом, виявленим на території Англії.

У Швеції археологи знайшли два древні мечі вікінгів всередині кам'яної поховальної камери. Зброю ніхто не чіпав протягом 1200 років, тож знахідка може багато розповісти про життя людей, які жили тут у ті часи. Мечі виявили у провінції Вестманланд на великій похоронній ділянці, де розташовані понад 100 поховань. Останні датують періодом між 600 та 1 тис. роками нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли незвичайні знахідки на будівництві дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі