субота, 16 грудня 2023 01:30

Археологи знайшли моторошне поховання

Археологи знайшли моторошне поховання
У похованих були переламані кістки. Фото: Live Science

Археологи знайшли в Іспанії давнє поховання, на якому з мерців одразу після смерті зняли плоть, а їхні кістки зламали.

Дві великі кам'яні гробниці збудували 6 тис. років тому, повідомляє Live Science.

Вчені вважають, що це ознаки унікальних похоронних обрядів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи встановили, хто був похований у старовинній гробниці

У гробницях виявили кістки понад 20 чоловіків, жінок і дітей, а також крем'яні наконечники стріл, кістяні шила, кам'яні знаряддя і фрагменти кераміки.

Кістки мерців були зламані в різних місцях, учені виявили множинні переломи на кистях. Були порізи на кістках, які свідчать про те, що з трупів за допомогою кам'яних інструментів знімали плоть.

Трупи могли порізати, щоб вони швидше розклалися. Але не зрозуміло, для чого це було потрібно. Деякі кістки живі люди могли використовувати як реліквію.

Також люди там могли практикувати похоронний канібалізм. У північно-західній Європі археологи знаходили сліди цього часів верхнього палеоліту.

Неподалік іспанського міста Сарагоса археологи розкопали тисячолітнє ісламське кладовище та виявили більш як 400 давніх гробниць.

Відомо, що війська арабів і берберів, прозвані маврами, вторглися на Піренейській півострів та захопили його 711 року. Знахідка доводить, що в Таусте існувало велике ісламське поселення майже із самого початку присутності мусульман в Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли моторошне поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі