середа, 16 серпня 2023 01:30

Археологи виявили ймовірний скелет графині

Археологи виявили ймовірний скелет графині
У Гаазі знайшли скелети. Фото: Wikimedia

Археологи знайшли ймовірний скелет графині XV століття Якоби ван Беєрен.

Вони проводили розкопки поруч із комплексом будівель Бінненхоф у центрі Гааги, повідомляє Den Haan FM.

Під час розкопок виявили вісім скелетів, але один із них представляє особливий інтерес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли скелет доісторичного фермера

У тому ж місці археологи виявили пасмо волосся графині. На те, щоб з'ясувати, чи справді знайдений скелет належить ван Беєрен, може піти до двох років.

Якоба I була герцогинею Баварсько-Штраубінзькою, графинею Голландії, Зеландії у 1417–1433 роках, графинею Геннегау у 1417–1432 роках. Відома також як Жаклін де Ено. Походила з династії Віттельсбахів. Відомо, що вона померла від туберкульозу. З нею припинилася нідерландська лінія Віттельсбахів.

Монети знайшли при проведенні археологічних розкопок в околицях Біскупця, на території Вармінсько-Мазурського воєводства.

Перші дві монети виявили аматори за допомогою металошукачів. Про знахідку вони повідомили місцевій владі. Розкопками зайнялись археологи з Острудського музею. Вони знайшли 118 срібних динаріїв IX ст. Монети належать до періоду Людовика Благочестивого.

Раніше динарії Каролінгів у Східній Європі не знаходили. Учені не можуть пояснити, як такий скарб з'явився в Польщі. У ті часи в землях, населених пруськими племенами, переважали арабські монети.

Зараз ви читаєте новину «Археологи виявили ймовірний скелет графині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі