четвер, 18 липня 2024 01:30

Анонім прислав у музей давній артефакт

Анонім прислав у музей давній артефакт
До Національного музею Ірландії прислали доісторичні сокири. Фото: National Museum of Ireland

Анонім відправив до Національного музею Ірландії посилку з двома сокирами раннього бронзової доби.

Артефактам може бути понад 4 тис. років, пише Futurism.

У цей час люди вперше почали виплавляти мідь. Зрештою, мідь почали переплавляти з оловом для виготовлення бронзи.

Експерти кажуть, що відправник дбайливо упаковував знахідки. Сокири були ретельно упаковані всередині картонної коробки з пінопластовою прокладкою, вирізаною за їхньою точною формою.

Відправник поклав лист до своєї знахідки, але вказав мало інформації. Відомо, що сокири знайшли за допомогою металошукача у районі Вестміт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили велетенський храм кам'яної доби

Музей звернувся до відправника з проханням надати більше інформації про стародавні артефакти. Найбільше їх походження металів, які використовувалися в сокирах.

"Ми дуже раді відкриттю цих сокир із бронзової доби, але для того, щоб по-справжньому зрозуміти їхнє значення, необхідно знати точне місце, де їх було знайдено", - каже помічник хранителя ірландських старожитностей Метт Сівер.

Знахідки можуть виявитися одними з перших металевих сокир в Ірландії. Сировина для них могла бути отримана з мідної копальні на острові Росс у графстві Керрі.

"Сам по собі об'єкт цінний, але вкрай важливий і контекст. Наприклад, знайшли артефакти в болоті, у річці або поблизу іншої археологічної пам'ятки. Скарби та інші артефакти часто навмисно закопували в певних місцях, які були пов'язані з ритуалами", - зазначає Сівер.

Студенти-археологи Трініті-Сент-Девідського університету в Уельсі розпочали свою першу археологічну практику. Шукали середньовічні артефакти. Натомість знайшли давню кам'яну сокиру.

Зараз ви читаєте новину «Анонім прислав у музей давній артефакт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі