середа, 09 жовтня 2019 17:37

В орден приймають лише впливових і багатих

Ми з невимовною радістю залишаємо цей світ. Люди, не оплакуйте нас! Краще задумайтесь над власною долею. Нехай наша любов супроводжує вас у жахливих випробуваннях, що випадуть у момент апокаліпсису", – написали в заповіті члени таємної релігійної секти "Орден храму Сонця". 5 жовтня 1994 року у Швейцарії вони вчинили самогубство. Наступного дня в містечку Шері та в селі Сальван поліція знайшла мертвими 48 учасників групи.

Спільнота виникла 1984-го в Женеві. Лікар-гомеопат 46-річний Люк Журе та підприємець 70-річний Жозеф Мамбро вигадали вчення, в якому поєднали християнство, будизм і йогу. Переконували людей, що наближається апокаліпсис і на планеті вціліють лише обрані. Їхні душі переселяться на зірку Сіріус, де матимуть вічне життя. Для "переходу в інший вимір" треба спалити себе.

Приймають лише впливових і багатих. Назбирується 200 людей, серед них олімпійська чемпіонка, мер, журналіст і співак. Їх приваблює таємничість секти й харизматичність лідерів. Деякі жертвують по $1 млн. У розпорядженні ордену – будинки в Женеві та інших місцях Швейцарії, в Канаді та Австралії.

Автор: vokrugsveta.ru
  Слідчі оглядають згарище вілли в канадському місті Морін Хайтс, що належала одному з лідерів ”Ордену храму Сонця” Жозефу Мамбро.  Господар підпалив дім 4 жовтня 1994-го. Після пожежі у спальні знайшли тіла чоловіка й жінки з медальйонами ”Ордену храму Сонця” на грудях. У підвалі – ще чоловічий, жіночий і дитячий трупи. Хлопчик мав кілок у грудях і був у захований за радіатором. Це син Мамбро, якого той називав антихристом
Слідчі оглядають згарище вілли в канадському місті Морін Хайтс, що належала одному з лідерів ”Ордену храму Сонця” Жозефу Мамбро. Господар підпалив дім 4 жовтня 1994-го. Після пожежі у спальні знайшли тіла чоловіка й жінки з медальйонами ”Ордену храму Сонця” на грудях. У підвалі – ще чоловічий, жіночий і дитячий трупи. Хлопчик мав кілок у грудях і був у захований за радіатором. Це син Мамбро, якого той називав антихристом

"Керівники секти запровадили суворі правила, – згадує колишня учасниця секти, тоді 25-річна Аліс Скотт. – Не можна було їсти ні яєць, ні м'яса, пити чай, каву, алкоголь. Через тиждень після такого посту мій розум став затуманений, я була в напівсні. Примушували розривати зв'язки з близькими. Майно та гроші ми заповідали ордену".

Сектанти голодують, займаються виснажливими фізичними вправами і читають молитви. Жінкам забороняють спати з чоловіками і вагітніти без дозволу. Але вони не можуть відмовляти в інтимі лідерам ордену. Живуть в одному будинку. Буває, Maмбрo посеред ночі всіх будить і по три-п'ять годин проповідує.

"Люк Журе завів собі гарем із 19 жінок, деяким не виповнилося ще й 13 років, – згадував колишній сектант Кліффорд Лайдекер. – Обіцяв їм царство Боже. Натомість організував справжнє пекло. Жорстокий був до дітей – бив їх і морив голодом за найдрібніший непослух".

4 жовтня Жозеф Мамбро у своєму домі в місті Морін Хайтс у Канаді перерізає горло дружині, сину встромляє в серце дерев'яний кілок. Після цього впускає в дім двох однодумців і підпалює його. Всі гинуть.

Наступний день Люк Журе називає сприятливим для "вознесіння на Сіріус". У домі в селі Сальван та на фермі біля містечка Шері збираються для молитви прихильники вірування. Підпалюють будинки.

"На червоному килимі лежали двадцять три загиблих, утворюючи ніби промені сонця навколо трикутної кафедри із зображенням Христа, який був схожий на Люка Журе, – описував побачене в Шері поліцейський. – 10 трупів чоловіків і 11 жінок одягнені в просторі білі савани. Були ще 12-річна дівчина та маленький хлопчик. У половини небіжчиків на головах – пластикові мішки. Деякі померли зі зв'язаними руками. Вони, ймовірно, чинили опір, тому що голови розбиті чимось металевим. Скоріше за все, руків'ям револьвера, що валявся на підлозі".

У Сальвані за 100 км від Шері пожежники знаходять 25 тіл зі слідами жорстоких побоїв, п'ятеро з них – діти. Більшість – у ліжках. На згарищі виявляють транквілізатори, шприци та крапельниці.

Півтора року триває слідство та ідентифікація тіл. З'ясовують, що 37 осіб перед обрядом убили. Батьки відмовлялися умертвляти дітей, тому їх застрелили лідери секти. Потім облили всіх бензином, прийняли отруту й підпалили дім.

Діяльність "Ордену храму Сонця" заборонили. Його майно розпродали й кошти передали родичам загиблих.

Автор: townnews.com
  18-річна англійська модель Леслі Хорнбі позує біля своєї воскової копії на виставці ”Живі герої” в Музеї мадам Тюссо в Лондоні 3 жовтня 1967-го. Вона брала участь у показах під псевдонімом Твіггі – з англійської ”тростина”. При зрості 165 см важила 41 кг. Довгий час її не сприймали всерйоз через довготелесу фігуру. Але за рік стала популярна й започаткувала моду на худих моделей. Натовпи прихильниць стриглися, фарбувалися й одягалися, щоб бути схожими на Твіггі
18-річна англійська модель Леслі Хорнбі позує біля своєї воскової копії на виставці ”Живі герої” в Музеї мадам Тюссо в Лондоні 3 жовтня 1967-го. Вона брала участь у показах під псевдонімом Твіггі – з англійської ”тростина”. При зрості 165 см важила 41 кг. Довгий час її не сприймали всерйоз через довготелесу фігуру. Але за рік стала популярна й започаткувала моду на худих моделей. Натовпи прихильниць стриглися, фарбувалися й одягалися, щоб бути схожими на Твіггі

"Вручили клейноди військові – печать і булаву, знаменами військовими покрили. Закричали всі козаки сильно-сильно, піднявши шапки на посох вгору. І вдарили по всіх полках на котлах, на трубах віват заграли. Богу ж всемогутньому, творящому дивнія чудеса та буде слава й хвала, подяка й поклоніння в нескінченні віки, амінь", –

пише невідомий автор Чернігівського літопису про обрання 1 жовтня 1727-го на козацькій раді у Глухові гетьманом миргородського полковника Данила Апостола (1654–1734). Він уперше склав річний бюджет Гетьманщини. Заборонив росіянам купувати землі на українських територіях і обмежив кількість їхнього війська. Взяв під свою юрисдикцію Київ і дозволив повернутися з Криму запорожцям, яких вигнав Петро І. Вони заснували Нову Січ на річці Підпільній

2 жовтня 1946 року в США відбулася прем'єра телесеріалу "Далекий пагорб". У ньому показали життя родини фермерів. Знімали протягом двох років по дві-три серії на тиждень. На ходу дописували сценарій, тому актори не встигали його вивчати. Їхні тексти наносили на плакати, які ставили біля камери. Серіал спонсорували миловари. Під час показу робили паузи й демонстрували рекламу їхньої продукції. Багатосерійні фільми почали називати мильними операми.

4 жовтня 1883 року в першу подорож вирушив найдорожчий потяг того часу – "Східний експрес". Долав відстань 3 тис. км – від Парижа до Константинополя, тепер Стамбул, – за 82 год. Кошти на будівництво залізниці й потяга дав король Бельгії Леопольд II. Вагони оздобили рідкісними породами дерева, прикрасили кришталевими люстрами, обладнали вагон-ресторан і бібліотеку. У перерахунку на теперішні гроші квиток в одномісне купе коштував близько 10 тис. євро. Востаннє "Східний експрес" перевозив людей 2007-го з Парижа до Відня. Маршрут закрили через нерентабельність.

14 332 дерева висадив ботанік Християн Стевен (1781–1863) біля селища Нікіта за 7 км від Ялти в Криму. 4 жовтня 1812 року заклав там ботанічний сад. Гроші дали власники місцевих садиб, які захотіли мати поблизу насадження екзотичних рослин. Проклали водогін і спорудили тераси. Заповнили їх родючою землею, привезеною волами з півдня України. Посадили ялиці, платани, мамонтові дерева, італійські сосни, кедри та пальми. Нікітський ботанічний сад є унікальним зібранням рослин з усіх континентів

Зараз ви читаєте новину «В орден приймають лише впливових і багатих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі