вівторок, 13 жовтня 2015 10:02

Спецтема: Допомога пораненим в АТО

Бійцю Віктору Кардашу на полігоні вибухом відірвало ногу

32-річний Віктор Кардаш отримав важке поранення на полігоні під Урзуфом Донецької області. Вибухом чоловікові пошкодило ногу. Лікарям її врятувати не вдалося.

 

Віктор з Миколаївської області. У військо пішов добровольцем. Служив у морській піхоті.

"Разом з побратимами виконував бойові завдання під Маріуполем. На початку осені підрозділ перевели на навчання до Урзуфа Донецької області.На полігоні 28 вересня сталося нещастя. Заклинило трос в АГС, і зброя вистрелила. Важко поранило Віктора, який стояв найближче. Хлопцеві надали першу допомогу і швидко відвезли до лікарні. Але лікарям ані в Дніпрі, ані у Києві врятувати праву ногу не вдалося, бо від життєво важливої судини майже нічого не залишилося", - пишуть волонтери на сайті "Герої АТО".

Боєць пережив уже п'ять операцій.

"У черевну порожнину потрапив осколок завбільшки 3 на 1,5 см. На щастя, важливих органів не зачепив. Віктор втратив багато крові, сильно схуд: з ростом 180 см важить лише 64 кг. Але бадьорий, усміхнений. І вже в перший день після реанімації рветься вставати і ходити. Каже: "Головне, що лишився живий. І все в мене буде добре", - пишуть волонтери.

Віктор ще не одружений. Батьки обоє інваліди. Тож навіть відвідати сина в Києві не можуть.

Реквізити для допомоги:
Картка Приватбанку: № 4149 4978 4008 6559.
Одержувач: Віктор Кардаш.

Зараз ви читаєте новину «Бійцю Віктору Кардашу на полігоні вибухом відірвало ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі