четвер, 22 лютого 2024 15:13

Знижує тиск і контролює рівень цукру в крові: назвали головну користь фісташок

Знижує тиск і контролює рівень цукру в крові: назвали головну користь фісташок
Назвали головні властивості фісташок Фото: pinterest

Додавання в раціон фісташок - відмінний спосіб підтримати і захистити здоров'я травної системи.

Фісташки містять нерозчинну і розчинну клітковину, яка корисна для здоров'я кишечника, пише Health.

Фісташки багаті поживними речовинами, які підтримують здоров'я серцево-судинної системи. Наприклад, фісташки є джерелом поживних речовин, що регулюють артеріальний тиск, таких як калій, а також тих, які підтримують здоровий рівень ліпідів у крові, таких як клітковина та мононенасичені жири.

Фісташки також містять інші антиоксидантні сполуки, такі як фенольні кислоти, флавоноїди та вітамін Е, що робить їх чудовим вибором для покращення загального стану здоров'я.

Дотримання дієти з високим вмістом поживних речовин, таких як фісташки, може допомогти підтримати здоров'я мозку та когнітивні функції. Фісташки багаті флавоноїдними антиоксидантами, такими як антоціани і флавони, які допомагають захиститися від зниження когнітивних функцій, зменшуючи пошкодження клітин і зменшуючи запалення в мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливо все: як виростити фісташки в квартирі і коли збирати врожай

Також фісташки багаті поживними речовинами, необхідними для здорового контролю рівня цукру в крові, включаючи білок і клітковину. Огляд 2020 року, який включав шість досліджень, показав, що лікування фісташками значно знижує рівень цукру в крові натще та резистентність до інсуліну у людей з діабетом 2 типу.

Після 40 років в організмі чоловіка та жінки відбувається багато змін. Але якщо регулярно споживати деякі види продуктів, процес старіння можна суттєво уповільнити.

Фісташки мають антиоксидантні властивості. Вчені Корнельського університетом довели, що всього жменя цих продуктів може позитивно вплинути на старіння клітин та тривалість життя людей з переддіабетом.

Зараз ви читаєте новину «Знижує тиск і контролює рівень цукру в крові: назвали головну користь фісташок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі