субота, 12 червня 2021 12:20

Знищать 60 мільйонів доз вакцини Johnson&Johnson проти коронавірусу

Знищать 60 мільйонів доз вакцини Johnson&Johnson проти коронавірусу
Вакцина від коронавірусу Johnson & Johnson зіпсували на заводі. Фото: lematin.ma

У США викинуть 60 мільйонів доз вакцини Johnson & Johnson, які виробили на заводі Emergent BioSolutions в Балтіморі. Усе через змішування ключового інгредієнту із вакциною AstraZeneca.

Про це повідомляє The New York Times.

Втрата такої кількості доз порушила плани адміністрації президента США Джо Байдена з розповсюдження вакцин в інших країнах. Адже влада розраховувала на спільне використання доз як Johnson & Johnson, так і AstraZeneca.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ прогнозують новий спалах Covid-19

Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів планує дозволити поширення в Сполучених Штатах або відправку в інші країни близько 10 мільйонів доз з цього заводу. Але вони попередять регулюючі органи про те, що не можуть гарантувати, що Emergent BioSolutions, слідувала належній виробничій практиці.

Ще 170 мільйон доз вакцини з цього заводу залишилися в підвішеному стані. Відносно них ухвалять рішення пізніше. Завод закрили на два місяці. Чи відкриють його поки що невідомо.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, для викорінення епідемії в усьому світі необхідно 11 мільярдів доз.

Україна з початку вакцинації отримала майже 4,1 млн доз вакцини. А викинутою Johnson & Johnson можна було б зробити щеплення всім українцям і навіть ще поділитися з іншими країнами.

За добу 11 червня щепили 62 062 людини від COVID-19. Одну дозу отримали 35 680 осіб, повністю імунізовані - 26 382 особи.

Протягом доби працювали 549 мобільних бригад та 701 пункт щеплення.

Зараз ви читаєте новину «Знищать 60 мільйонів доз вакцини Johnson&Johnson проти коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі