вівторок, 13 жовтня 2020 10:35

Заповненість ліжок з інфікованими людьми в регіонах перевищила 70%

Заповненість ліжок з інфікованими людьми в регіонах перевищила 70%
Всього в країні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих коронавірусом заповнені на 62,3%. Фото: pixabay

В регіонах України та місті Києві лікарняні ліжка заповнені на понад 70%.

Всього в країні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих коронавірусом заповнені на 62,3%, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Найбільш завантаженими є лікарні в Одеській (85,6%), Луганській (83,9%), Донецькій (83,7%), Харківській (75%), Дніпропетровській (73,3%) та Вінницькій (70,8%) областях. У Києві цей показник становить 70,6%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрибок заражень і смертей: ситуація з коронавірусом в Україні

Водночас в Україні лише Кіровоградська область є готовою до ослаблення карантину. Тут показник захворюваності коронавірусом за останні 14 днів на 100 тис. населення становить 28,5 при нормі 40. В інших регіонах цей показник перевищено. В середньому в Україні він становить 172,4.

Міністерство охорони здоров'я планує перепрофілювати госпіталі МВД та СБУ для боротьби із Covid-19. Також плануються зміни до критеріїв червоної зони. Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі Громадського радіо.

Зараз ви читаєте новину «Заповненість ліжок з інфікованими людьми в регіонах перевищила 70%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі