понеділок, 03 серпня 2020 09:45

За яких умов коронавірус поширюється повільніше

За яких умов коронавірус поширюється повільніше
Найважливіший параметр – висока абсолютна вологість, бо вона перешкоджає поширенню вірусів у повітрі. Фото: pixabay

Вірус не вбивають вологість і висока температура повітря, але вони здатні перешкодити його широкому поширенню.

Тому в країнах із високою атмосферною температурою значно менша кількість хворих, розповів інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні Євген Дубровський у Facebook.

Він вважає, що найважливіший параметр - висока абсолютна вологість, бо вона перешкоджає поширенню вірусів у повітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ попереджають, що пандемія коронавірусу триватиме довго

"Дослідження стверджують, що висока вологість перешкоджає тривалому знаходженню вірусних частинок у повітрі. Вони швидко осідають на землю і не можуть переміщатися на великі відстані. Влітку повітря набагато краще насичене вологою. Взимку навпаки - сухе і холодне", - зазначив Дубровський.

За його словами, важлива навіть не стільки температура, як її різкі коливання.

"Міцний мороз, як і сильна спека, однаково ефективні в перешкоджанні розповсюдження вірусів. Величезне дослідження вже в контексті коронавірусної епідемії довело, що африканські країни, перенаселена Індія, розвинена Австралія - однаково легко переносять епідемію, з набагато меншим числом хворих, ніж наприклад США чи Європа", - розповів Дубровський.

Також лікар відзначив високу роль ультрафіолету в захисті від вірусів, зокрема і коронавірусів. Це стосується як сонячного світла, так і кварцових ламп, які використовують у лікарнях.

За останню добу в Україні виявили 990 нових випадків захворювання на коронавірус. Від початку епідемії в країні станом на 3 серпня маємо уже 73 158 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. Із них 1738 - летальні, 13 пацієнтів померли за останню добу.Одужали 39 876 людей, 333 - за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «За яких умов коронавірус поширюється повільніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі