середа, 08 травня 2024 10:19

Як подолати стрес та депресію: найдешевший спосіб

Як подолати стрес та депресію: найдешевший спосіб
Лише 10 хвилин: як зменшити стрес швидко і без ліків Фото: pinterest

Проведення часу на природі не тільки допомагає знизити стрес і полегшити депресію. Це може поліпшити пам'ять і допомогти людям, які страждають від синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю.

"Прогулянка на свіжому повітрі приносить багато дивовижних переваг. Науково підтверджено, що перебування на природі, навіть якщо ми щодня просто сидимо під деревом, знижує стрес. Це своєю чергою, може знизити кров'яний тиск, частоту серцевих скорочень і гормони стресу, такі як кортизол", - сказала педіатриня Ванесса Слотс, пише New York Post.

Проведення часу на природі підвищує вироблення гормонів гарного самопочуття дофаміну та ендорфінів, розповіла Канді Вінс, дослідниця з Пенсільванського університету, яка спеціалізується на вивченні стресу, стійкості та вигорання.

Ендорфіни - це хімічні речовини, що виділяються організмом у відповідь на біль або стрес, а також під час приємних занять, як-от проведення часу на природі, фізичні вправи, секс, сміх, медитація та вживання шоколаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять видів чаю, які корисно пити вранці

Ефект зниження стресу від перебування на природі проявляється всього за 10 хвилин, пояснила Вінс.

"З'являється дедалі більше свідчень, отриманих від десятків дослідників, що природа приносить користь як фізичному, так і психологічному благополуччю людини", - розповіла Ліза Нісбет, психологиня з Трентського університету в Онтаріо.

"Ви можете підняти собі настрій, просто гуляючи на природі, навіть в міському парку. А відчуття зв'язку зі світом природи сприяє щастю, навіть якщо ви фізично не занурені в природу", - додала вона.

Стрес найсильніше впливає на старіння організму. До таких висновків дійшов косметичний хірург Деніел Барретт. Він вважає, що стрес може впливати на кишківник, здоров'я шкіри, обмін речовин, мозок та навіть імунітет.

І якщо такий стан триває тижнями, місяцями чи навіть роками, це може мати дуже серйозний вплив на організм. Ваша шкіра постраждає однією з перших. Це пов'язано із тим, що шкірі не буде вистачати необхідних поживних речовин, і через це буде затримуватися ріст нових клітин.

Зараз ви читаєте новину «Як подолати стрес та депресію: найдешевший спосіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі