четвер, 12 грудня 2019 23:28

Вражаюче відкриття: назвали хвороби, які передаються дітям від матері

Вражаюче відкриття: назвали хвороби, які передаються дітям від матері
Фото: hlh.com.ua

На появу хвороб впливає не тільки погані звички та екологія. Не менш важливий вплив робить генетика - хвороби передані "у спадок" від матерів. Щоб знати схильність та завчасно попередити негативні наслідки, варто знати про небезпеку.

1. Остеопороз або ослаблення кісток.

Від нього страждає кожна четверта жінка у віці старше 65 років — і тільки 6% чоловіків того ж віку. Останні дослідження підтвердили генетичну схильність до цього захворювання — тому, якщо ваша мама зіткнулася з остеопорозом, вам теж варто вживати заходи профілактики цього захворювання та бути особливо уважною до себе після настання менопаузи. Саме в цей період жінки втрачають багато кальцію, і їх кістки стають більш уразливими.

2. Схильність до депресій

Депресії у жінок діагностуються вдвічі частіше, ніж у чоловіків. Такий розрив пов'язаний з особливостями функціонування жіночої гормональної системи і відповіді жіночого організму на стрес. Депресія у жінок частіше переходить в хронічну форму.

3. Глаукома

Жінки більше, ніж чоловіки, схильні до сліпоти і зниження зору. Крім того, ризик розвитку глаукоми передається від матері до дочки.

4. Мігрень

Як відзначають фахівці Національного фонду охорони здоров'я США, в 80% випадків найближчі родичі тих, хто страждає від мігрені, в результаті теж піддавалися цим захворюваннями. Новітні дослідження підтверджують, що причиною мігрені можуть бути особливості функціонування судин головного мозку — а їх багато в чому визначає генетика. Тому якщо ваша мама страждала від мігрені, вам варто утримуватися від куріння і алкоголю, а також зменшити вживання кофеїну і по можливості уникати стресів.

5. Хвороби серця і діабет

Найпоширенішою причиною смерті у жінок є хвороби серця і діабет другого типу. Як показали результати дослідження фахівців Американського товариства генетики людини, генетично обумовлений тип запасання жиру. І якщо він концентрується в області талії, це може підвищувати ризик розвитку захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як оздоровити спину при сидячій роботі

Горіхи і боби, шоколад, цитрусові та яйця найчастіше викликають алергію. Алергія на бобові і горіхи може призвести до анафілактичного шоку. Людина може померти.

Молочні продукти можуть не засвоюватися організмом. Це часто називають непереносимістю лактози, від якої зараз страждає велика кількість людей. Алергія на молоко не одне й те ж, що і непереносимість. Але варто обов'язково здати аналізи на алергени.

Зараз ви читаєте новину «Вражаюче відкриття: назвали хвороби, які передаються дітям від матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі