четвер, 24 червня 2021 07:35

ВООЗ зробила заяву щодо дітей і коронавірусу

ВООЗ зробила заяву щодо дітей і коронавірусу
ВООЗ вперше закликала щеплювати дітей і підлітків від коронавірусу. Фото: pixabay.com

Дітей і підлітків можна вакцинувати від коронавірусу.

Про це вперше з початку пандемії Covid-19 заявила Всесвітня організація охорони здоров'я. Такими є її оновлені рекомендації — йдеться на сайті організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірусна новина з Китаю: стосується дітей

" Діти і підлітки, як правило, переносять коронавірус в легшій формі в порівнянні з дорослими. Тому, якщо вони не входять в групу з вищим ризиком важкого Covid-19, їх потрібно вакцинувати в менш терміновому порядку, ніж літніх людей, людей з хронічними захворюваннями та медичних працівників", — інформують на сайті ВООЗ.

Раніше організація заявляла недостатність даних про вплив вакцин проти Covid-19 на дітей, тому не радила вакцинувати їх.

Міністерство охорони здоров'я готується до вакцинації дітей. Поки пріорітетом у вакцинації є доросле населення, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Додав, що жодна з вакцин проти коронавірусу, які зареєстровані в Україні, не мають дозвіл вакцинувати людей віком до 18 років.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ зробила заяву щодо дітей і коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі