пʼятниця, 18 червня 2021 22:20

У МОЗ готуються вакцинувати дітей

У МОЗ готуються вакцинувати дітей
Ляшко повідомив про можливість розпочати вакцинацію неповнолітніх. Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я готується до вакцинації дітей.

Поки пріорітетом у вакцинації є доросле населення, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає "Укрінформ"

"Серед вікової структури захворілих на Covid-19 діти від 0 до 18 років становлять 6 відсотків. Ми у першу чергу зробили пріоритетною вакцинацію тих людей, які найчастіше хворіють і в яких виникає найбільше ускладнень, часто несумісних з життям. Тому ми пріорітетизуємо доросле населення, але потенційно готуємося до вакцинації підлітків", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертність в Україні виросла майже на 50%

Ляшко додав, що жодна з вакцин проти коронавірусу, які зареєстровані в Україні, не мають дозвіл вакцинувати людей віком до 18 років.

Європа приступає до вакцинації неповнолітніх. Дозвіл на використання вакцини Pfizer/BioNTech з 12 років було видано Європейським агентством лікарських засобів в кінці травня.

Вже з 1 червня вакцинація підлітків почалася в Італії і Румунії. У Франції вони зможуть зробити щеплення за згодою батьків з 15 червня. Вакцинація підлітків не буде обов'язковою, хоча вона може допомогти наростити колективний імунітет.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ готуються вакцинувати дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі