четвер, 11 квітня 2024 18:53

Відновлять втрачені сили за зиму: які овочі та зелень треба їсти у квітні

Відновлять втрачені сили за зиму: які овочі та зелень треба їсти у квітні
П'ять видів зелені та овочів, які треба їсти у квітні Фото: pinterest

У квітні свій організм потрібно максимально насичувати вітамінами.

Найпростіше цього досягти за допомогою овочів та зелені.

Gazeta.ua розповість, що їсти у квітні, щоб поновити ресурси, які були витрачені у зимовий період. Саме вони принесуть особливу користь у квітні.

Редиска

У складі редиски міститься чимало "сюрпризів" у вигляді вітамінів та мінералів. Це один з найважливіших сезонних овочів. Багатий на вітаміни групи B, РР, С, а також на залізо, фосфор, калій, кальцій. У редисці є і клітковина, білок і ефірні олії - вони допомагають процесу схуднення. Тому вживання свіжої редиски є відмінним засобом для швидкого зміцнення імунної системи та відновлення організму. Можна не побоюватися набрати вагу: це дуже низькокалорійний продукт.

Шпинат

Чим темніша зелень, тим вона корисніша. Експерти рекомендують вживати шпинат 2-3 рази на тиждень. Бажано не піддавати листовий овоч термічній обробці. Якщо ж у свіжому вигляді ви не бажаєте вживати продукт, то хоча б не варто готувати його довго.

Якщо немає шпинату, з'їдайте щодня щось темно-зелене: броколі, капусту кейл, руколу, петрушку, мангольд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняна дієта: як схуднути за короткий проміжок часу

Вся листова зелень позитивно впливає на склад крові та кількість кисню, що надходить до тканин. Вітамін К у її складі запобігає серцево-судинним захворюванням, ламкості кісток і крихкості судин. А ще зелень має високий вміст кальцію.

Це допоможе за короткий термін відновити сили.

Цибуля

Цей овоч є актуальним у будь-яку пору року за рахунок свого унікального складу. У квітні можна їсти будь-які види цибулі: вони однаково корисні для організму. Тому активніше включайте цибулю у свій раціон.

Молодий часник

З березня по червень молодий часник можна знайти на ринку. Його смак свіжий, яскравий, з легкими трав'яними нотками.

Молодий часник можна їсти сирим у салатах, тушкувати, обсмажувати з яйцями чи додавати в суп.

Молодий часник поєднує у собі всі переваги, властиві зелені. До того ж він містить аліцин - природний антибіотик, марганець, що допомагає регулювати рівень холестерину, і трохи заліза.

Жінкам, яким за 40, лікарі рекомендують на сніданок з'їдати два основні продукти, які вважаються "еліксиром молодості".

Йдеться про курячі яйця зі шпинатом. Обидва продукти вкрай корисні для здоров'я жінок саме у цьому віці. Такий сніданок підтримуватиме здоров'я жіночої статевої системи, захищатиме від передчасного старіння і забезпечуватиме організм енергією на тривалий проміжок часу.

Зараз ви читаєте новину «Відновлять втрачені сили за зиму: які овочі та зелень треба їсти у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі